Witam Szanownych !
od jakiegoś czasu rozmyslam nad zmianą moich SHP8900 i obecnie mam okazję nabyć używki HD580 w okolicach 400pln. To chyba starsza wersja, bo widać, że trochę już przeżyły (czytałem, że było kilka wersji 580, nowe są chyba od 2007 z bebechami od HD600).
Słucham głównie jazzu i innej spokojnej muzy, ale nie tylko. Rozglądam się za słuchawkami do 600 pln, więc cena nie jest tu zasadniczym kryterium, choć oczywiście branym pod uwagę ;)
Dziś trochę sobie ich posłucham, ale chciałbym poznać Wasze opinie...
1. jak ten model ma się do 595, który można nabyć nowy drożej o jakieś 100pln? Warto brać starocie (oczywiście dobrze sprawdzę, czy wszystko OK, bo mam już doświadczenia z padniętymi AKG240 :( )
2. a jak 580 mają się do CAL! z recablingiem (condufil)? napaliłem się już na takowe :)
zakładam, że do 580 też z czasem kupiłbym kabel od 650, co wszyscy zalecają...
wiem, że jest tu paru fanów tych słuchawek - majkel, kopaczmopa - czytałem Wasze wypowiedzi :) ale wiecie - świat idzie do przodu, są nowe modele - więc może pogląd się zmienił. czytałem też trochę na head-fi, tam wiele zachwytów nad 580 ale to były głównie stare posty (może przesadzam, takie akurat znalazłem)
jakieś rady? dodam jeszcze, że poza moimi philipkami to mało słuchałem na spokojnie... więc nie mogę powiedzieć że np. wolę senki od beyerów itp.
pozdrawiam