>> szwagiero, 2008-11-26 22:48:00
>Rafaell skoro system Senicza był dla Ciebie dobry tylko do granicy 1200 PLN to ja nie mam pytań
Jeśli chcesz wiedzieć to grał na poziomie nowych klocków w cenie 4-5kzł i Włodek chciał wtedy udowodnić że system Tuningowany przez niego w cenie 1200zł może dobrze zagrać-tak ze chyba się nie zrozumieliśmy ( Włodek deklarował ze nawet było taniej wszystko kupił na szrocie w granicach 600-800 zł [podzespoły nie audiofilskie]+ własna praca)
>Piszesz, że 10 lat temu kupiłeś AKG K300 Monitor - no i dobrze, tylko na jakim sprzęcie wtedy odsłuchiwałeś słuchawki?
Proszę Cię bardzo: sprzęt się uchował i teraz przeniósł się z nowym właścicielem na ulicę Skawińską 13 w Krakowie gdzie dalej handlują także słuchawkami. topowe wtedy Bayerdynamiki Sennheisery oraz AKG K300M,K400,K500 K240M były wtedy w sklepie odsłuchiwane na :dyżurnym CD NAD 510 tutaj recenzja
http://www.hifi.pl/recenzje/cd/nad510.php oraz na wzmacniaczu Rotel RA 9608x .Mój stary tor jeszcze maja moje dzieciory tak że nie problem słuchawki wpiąć do dziurki i posłuchać. Aktualnie słucham teraz z Kenwooda DP-X9010 i pożyczonego DAC-a CEC DX51 wzmacnia to Lake People G99-2
>Mogę się założyć, że gdybyś teraz posłuchał tych samych słuchawek którymi zachwycałeś się 10 lat temu to Twoje >zachwyty by zapewne zmalały :)
No cóż nie kupił bym AKG K701 gdyby mi nie padły moje kochane WYGRZANE AKG K300Monitor które miały lepszy niżej schodzący bas i wysokie tony nie napieprzały mi po uszach.
>Ponadto ciekawe jest to co piszesz o K701, bo z opinii wielu osób to raczej słuchawki o łagodnym brzmieniu góry również (a może się mylę?)
Zgadzam się że K701 miały lepsza scenę i były bardziej selektywne od K300M a kiedyś moje K701 słuchane z niewygrzanymi Grado GS1000 miały lepiej poukładana scenę a i tak słuchającym się najbardziej podobały bardziej niż Ultrasone E9 i moich Sony MDR7509HD. Ale po ostatnich odsłuchach z kolegą fallowem muszę przyznać że jego WYGRZANE GS-1000 naprawdę grały z Rudistorem 33 ( zpowyższego CD i DAC-a) całą klasę lepiej niż AKG K701 które świetnie pamiętam bo je miałem pół roku i aż do 800 godzin wygrzewania.
>natomiast o Pioneerach Monitor 10 przynajmniej tych od aasata powiedzieć tego ja niestety nie mogę... wiem, >Twoje pewnie brzmią inaczej, ale w takim razie chyba nie można ich polecać, skoro dwa egzemplarze brzmią aż >tak diametralnie różnie? :)
Po drodze było aż 7 wersji Pioneer Monitor10 i podobno te starsze miodniej grają. Te kolegi aasata to różnica całej klasy w porównaniu z moimi tak że przy kupnie jest po prostu loteria. Z dobrym wzmakiem niskoomowe Monitor 10 np.z Lake People G99/2 zagrają bardzo dobrze a np. z Rudistorem jeszcze lepiej. Pamiętaj o tym że to słuchawki zamknięte i nie będzie tej rozbuchanej sceny co ją słyszałem w Grado GS-1000.Tamte ostatnie na szczęście grają ciemniej niż AKG K701 i dla tego są bardziej według mnie uniwersalne
Rafaell
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Żyłem zaczarowany, uwieziony w jakimś ciele i w pokorze jakiejś duszy...
J L Borges