No t moze nieśmiao zacznę :)
Srzetu byo jak na mo gust spooooro....gosci bylo spoooro :)
Urodzaj jednym słowem.
Urzadzen bylo na tyle duzo ze na dobrą sprawe chocbysmy sie wściekli nie bylismy w stanie wszystkich porównac i wyrobić sobie jakiejkolwiek nawet bardzo zgrubnej opinii...choc o kilku urzadzeniach niewątpliwie i na szczęscie sie udalo :)
OK, dosc tego bleble ble :)
Przyechaem na spotkanie OK 17. Na "wejscie" graly dynaudio Iwa....tak jak pialem fanem Dynaudio nie jestem, nie bylem....wogóle co to za pytania o tą firmę do mnie?:)
A tak serio...zagralo to ładnie i niedrażniaco. Mozna powiedzieć stereotypowo dla Dynaudio(moze u mnie to juz psychoakustyka :)) w kazdym razie ladnie zarysowany wokal i ogolnie lekko uladniony dxwięk. Dosłodzona gora, dosć ładna przestrzen ale tez w danym pomieszczeniu i z dana elektroniką(nawet nie wiem do czego byly podpiete - Iwo to byl Twoj tor w całosci ?) bas lekko plynał.
Czy mnie męczyly/drażnily ? O dziwo nie :)
Sluchalo sie dosć przyjemnie, raczej lżejszego repertuaru. Z rzeczy ktorych mi ew. brakowalo to gwaltownosć.
No to przepinka na APS....hmmmm....Iwo wspominal ze bedzie zmienial glośniki ?:)
Żartuje oczywiscie, ale co by nie mowić APS przypady mi do gustu duzo bardziej.
Szczerze mowiąc co juz nie raz wczesniej pisalem(i polecalem) sa to dla mnie świetne kolumny/propozycja systemu.
Mialem za duzo nie pisać, coby nie bylo ze kadze ale dxwiek jest naprawdę uczciwy, szybki, barwny, rzetelny i do tego uniwersalny.
Sluchane obok monitory aktywne Mackie podobay mi się mniej a monitory na Fostexie to juz wogole w mojej opinii zaliczyly wywrotke :)
....choc cena takiego DIY nalezy pamietać to ok 20% ceny APS.
W kazdym razie myśle z czystym sumieniem mozna wystawić te paczki obok najlepszych w swojej klasie cenowej(na audiofilskim rynku).
No zabaw cześc dalsza....:)
Podpinka mniejszych APS(IO)...dxwiek w mojej opinii nie tak angazujący jak w AEON.
Na pewno technicznie bez uwag, jednak AEON uwazam za bardzo udane i angazujaco grajace zestawy a mniejsze monitory to jak dla mnie rzetelne narzedzie.
Cięzko to nawet opisać, one brzmią niby podobnie ale te większe maja "to coś" :)
....jak dla mnie podkreslam. czyli to cos co sprawia ze zostalbym przy AEON.
No to skoro juz mieliśmy obsluchane tych kilka kolumienek przyszla pora na DAC....a byo tego trochę :)
Benchmark, Mytek i niewątpliwa gwiazda - Weiss....moze teraz conieco koledzy ????
....bo jest co pisac....yamamoto, GS1000, uffff....wrazeń narawde sporo :)
Wielkie dzieki dla gospdarza za zorganizowanie spotkania i pozdrowienia dla Wszystkich.
Milo bylo poznac kilka osob i mam nadziee chłopaki ze bedziemy sie spotykac częściej :)
....w sumei juz jestesmy poumawiani:)