Audiohobby.pl

AKG K1000

• Gość
10-08-2013, 14:24
Oj Przemek Ty tak tego Miachała nam nie konfunduj tutaj. To że skarb to ja wiem :) Wiadomo że Michał by na spotkaniu się nie pojawił a Ty znasz przyczynę... Tak, chodzi o Tadzika. Oni nawzajem się nie lubią. Tadzik to głównie mój znajomy i niektórzy za nim nie przepadają no ale tak już jest.

Gustaw

• Gość
10-08-2013, 14:25
>> kabak1991, 2013-08-10 14:21:54
Oj Przemysław, ja Ci jednak muszę kupić te Superluxy żebyś sobie posłuchał bo Ci coś wali na dekiel. Ty się Gustawa pytasz o elektrostaty? Przecież on nie słyszał żadnych tylko Cię wkręca. Razem z Lancasterem spotykają się spotkaniach Suprluxowców. Podpinają wszystko do laptopa i słuchają z integry kompa.
Już notuję: Superluxy dla Przemka na gwiazdkę.

404 i 507 miałem u siebie dosyć długo (pozdrowienia dla kol. Chreesa). Omeg słuchałem przez jeden wieczór.

• Gość
10-08-2013, 14:27
No już dobra Gustaw, dobra... Weź coś naskrob więcej w tamtym temacie o odtwarzaczu bo powiem Ci że jestem w kropce trochę. Nie wiem czy brać tego Nada i jakie mogą być różnice. Ostatecznie te FLACi nie są najgorsze, ale może da się lepiej.

mirek10

• 1221 / 4604
  • Ekspert
10-08-2013, 14:35
Tak jak w przypadku kolumn,wybieramy takie sluchawki jakie zagraja najlepiej z gatunkiem muzyki jaki sluchamy i najbardziej lubimy,nie ma uniwersalnych takich, aby wszystko graly super, takich sluchawek nie ma i  kolumn tez!!!dlatego kazdy wybiera to co dla niego jest najlepsze.

• Gość
10-08-2013, 14:42
Całkiem ciekawa hipoteza docencie brodaty. Tylko że to niemożliwe. Dlaczego? Bo Tadzik był u mnie wczoraj. I co Ty na to? :)

• Gość
10-08-2013, 14:44
kurka wodna Brodaty co Ty pepszysz dzisiaj? Nachlałeś się czy co? Jak nie pepszeni to szczeliwi nabywcy. Z Tadzikiem impreza czy jak?

• Gość
10-08-2013, 14:52
Proszę o wybaczenie.

Gustaw

• Gość
11-08-2013, 22:07
>> brodacz, 2013-08-10 14:41:48
Gustaw ,teraz na serio sie pytam.Jakie miales wrazenia po odsluchu Omegi ?

To była starsza Omega. Szczegółów nie pamiętam bo było to już dosyć dawno ale pamiętam tylko, że nie miałem się do czego doczepić. Te słuchawki miały wszystko czego oczekuję - elegancją formę i rozsądną konstrukcję, odpowiednią ilość informacji i mikro szczegółów na średnicy, subtelne wysokie tony (gładkość dźwięku) i fajny, sprężysty bas.  Przy odsłuchu 507 też wrażenia miałem bardzo pozytywne chociaż jak wiadomo SR 507 idą swoją prezentacją w inną, bardziej techniczną, stronę.

Istnieje właśnie jeden drobny szczegół. To wszystko dotyczy odsłuchów z tymi niemieckimi wzmacniaczami a nie wzmacniaczami STAX-a.
W mojej opinii, set STAX-a, którego słuchałem a dawał przekaz wyjątkowy (przy swojej całej nieprawdziwości bo niskiego basu to można tam ze świecą szukać) to SRS 4040. I to grało zarąbiście. Nawet ten wycofany bas można przeboleć przy takiej średnicy i gładkości wysokich. Minusem jest oczywiście obudowa przypominająca swoim zaawansowaniem mydelniczkę lub kubeczek na szczoteczkę i pastę od zębów.
Co do K1000 to przewinęło się przez moją kwadratową głowę tyle słuchawek, że nawet nie pamiętam czy były pośród nich też K1000 więc z Omegami raczej nie porównam.

Gustaw

• Gość
11-08-2013, 22:17
Brodacz,

Przy okazji. Znalazłem zdjęcie w internecie słuchawkowego audiofila.
Minę ma tylko taką ... niewyraźną.
;-)

asmagus

• 4439 / 5653
  • Ekspert
12-08-2013, 10:09
>> brodacz, 2013-08-10 13:48:27
Asmagus -->
(...)
Widzisz kolego wszystko zalezy od punktu widzenia ja jako kontr argument moge Cie zapytac - co to za sluchawki gdzie kontrabasista siedzi na plecach wokalistce pol metra za nimi gosci gra na perkusji ,ze prawie palkami po glowach ich bije :)

Ja bym nawet odważył się napisać, ze kontrabas wpycha się do pierwszego rzędu ! ale z drugiej strony jest szeroko i głęboko tylko rzeczywiście instrumenty bazujące na niskich tonach wychodzą ze swoich rzędów. Niemniej jednak to ma znaczenie tylko w klasyce i to dobrze nagranej, wszystko niemal co powstało w studio standardowo to... nie ma i nie miało ani rzędów ani swojego miejsca.

>> mirek10, 2013-08-10 14:35:21
Tak jak w przypadku kolumn,wybieramy takie sluchawki jakie zagraja najlepiej z gatunkiem muzyki jaki sluchamy i najbardziej lubimy,nie ma uniwersalnych takich, aby wszystko graly super, takich sluchawek nie ma i kolumn tez!!!dlatego kazdy wybiera to co dla niego jest najlepsze.

Mirku, właśnie mój prowokacyjny wpis miał Ci o tym przypomnieć :)

Mogos

• 382 / 6002
  • Zaawansowany użytkownik
22-08-2013, 19:57
Gustaw ty się mnie nie czepiaj :) Jak mi robili to zdjęcie byłem zmuszony słuchać byle jakich słuchawek to i mina niewyraźna.
niech gra muzyka, a z całą resztą jakoś będzie

Gustaw

• Gość
22-08-2013, 20:13
Przyznaj się, Mogos, że słuchasz tylko w Hallowen i to tylko nagrań wykonanych techniką sztucznego arbuza :D

Mogos

• 382 / 6002
  • Zaawansowany użytkownik
22-08-2013, 22:04
A ty skąd wiesz że Dead Can Dance nagrywa techniką sztucznego arbuza? Przecież to skrzętnie skrywana tajemnica. Na tym zdjęciu nie jestem w stanie podjarania. Jakbyś widział te na których jestem to możliwe, że miałbyś taką samą minę.
niech gra muzyka, a z całą resztą jakoś będzie

mirek10

• 1221 / 4604
  • Ekspert
22-08-2013, 22:07
brodacz-sprawuje sie wysmienicie!!!z niczym nie porownywalem,zwyklego kabla nie mialem, tak ze nie wiem!!!

mirek10

• 1221 / 4604
  • Ekspert
24-08-2013, 09:15
Brodacz-wiem ze te proby z kablami bardziej sa potrzebne dla ciebie niz dla mnie!widze ze zastanawiasz sie czy taki Stefan Art kupic,jak masz mozliwosc tanio gdzies wziasc ,to kupuj i sie nie zastanawiaj,ja kiedys sluchalem u znajomego na normalnym kablu a potem podlaczylismy StefanArt i bylo super,duzo lepiej i inaczej,wiadomo ze mial inny tor niz ja ,ale chodzilo o zmiane na lepsze po zmianie,bardzo duza roznica!!!jezeli chcesz poprawic tor  ty kablem to kupuj polecam!!!