>> lancaster, 2012-11-03 15:15:58
Rafaell, widzę z zacząłęs gadac sam ze sobą.
No cóż w Poznaniu gadają a w Krakowie rozmawiają a nawet pisza do szuflady;)
1. Ułomny to by musiał byc realizator który by to tak zrealizował (wgląd w piec gitarowy jak z 40cm).
Tak się lancaster nagrywa gitary elektryczne w studio-wybacz ale jest to ponad 90% popularnych ustawień mikrofonu wynikajacych z braku odpowiedniej kubatury studia,odbić od scian,etc.
2. To samo miałbyś na słuchawkach lub kolumnach. Tylko teoretyzujesz na szczęscie, ale jeśli nie i znasz nagranie które na kolumnach jest zrealizowane z 40cm a na słuchawkach robi sie 5m jak w moim przykłądzie to poproszę.
Napisałem lancaster wcześniej ze wole słuchać na koncercie, to nie jest mój dźwiek!
3. Gdzie wyczytałeś ze polecam inne coaxy Tannoya niż SRM i Glenair ? Pisałem kilka razy ze ani Kingdomy ani Westminstery mi nie podeszły. Lutek w ogóle o innych niż SRM nie pisał (przynajmniej nie czytałem).
No to przykra sprawa bo te słuchane koloryzujące to Glenair
4. Jakie Szurki ? Muszę ich posłuchać, pewnie to najlepsze słuchawki jakich słuchałem do tej pory wiec proszę o tą informację (serio).
Po co ten cynizm Shure z serii E uzywa się na estradzie E5 mają taka dynamike;w czym problem?
5. Na AS będą tez słuchawki, w zeszłym roku bodaj rzuciłem uchem na flagowca Ultrasona....sorry
Jak juz bedziesz wysmiewał te niedobre kolumny hurtem to przynajmniej zadaj sobie trud i usiadź w dobrym miejscu sali odsłuchowej jaka by ona nie była....bo wiesz ocena grajacych słuchawek wiszacych na stojaku nie musi być miarodajna nawet subiektywnie.
No cóz E10 z hifimanem to raczej kiepski pomysł, no ale rzucaj dalej uchem :)