XYZPawełPiszesz:
"Oj, skromnością nie grzeszysz, ale ok. Piszesz pokrętnie, rozwlekle i często nie na temat. Nie dziw się, że Ci odpowiadam półgębkiem.
Pokaż jakieś wykresy, które pokazuję Twoją prawdę o wzmakach i napisz dlaczego.
I nie niszcz wątku"Widzisz, ja piszę może rozwlekle ale dlatego by przedstawić opisywany problem z nieco szerszej perspektywy i naprowadzić w ten sposób na konkretny temat tak aby nie napisać zwyczajnie krótko i wprost że jest tak i tak. A potem pytania, pytania, nieporozumienia.Widzisz, pomimo że piszę rozwlekle - piszę bardzo na temat, zawsze. Ty zaś piszesz wszystko nie czytając tego o co kilka razy Ciebie już proszono i napisano jako odpowiedź na Twoje "zarzuty" czy pytania, a podpierasz się wyłącznie teoriami i to nie swoimi lecz teoriami leżącymi gdzieś na linkowanych przez Ciebie stronach. Pokazałem Tobie wykresy i obliczenia, wyjaśniałem wiele razy dlaczego Twoje podejście do konkretnego tematu było skierowane nie w tą stronę co powinno.Chcesz wykresów? - przeczytaj dokładnie co wcześniej pisałem o wykresach. Dokładnie.Nie niszcz wątku... - no dobra, jak chcesz - mnie Twoje wszelkie wypowiedzi nie ruszają, stąd ode mnie nie usłyszysz tutaj prostego ""!@#%"" czy bardziej wyszukanego "&^%$#@!" :)Piszesz:
""Oj, skromnością nie grzeszysz, ale ok." Chyba jednak piszę skromnie bo zdaje się że kiedyś albo nie doczytałeś, albo nie załapałeś co pisałem że jakby to napisać.. stoję po drugiej stronie przysłowiowej barykady.... i Twoje teorie jak i wszelkie skrajności audiofilskie mnie nijak nie ruszają i nawet nie napawają żalem że coś takiego ktoś pisze i jeszcze w to wierzy, zaś to co napisałem jako wyjaśnienia to nie teorie z podlinkowanych stron, lecz opisanie problemu i błędnej interpretacji.Jednak jest to forum hobbystyczne i nie każdy interesuje się technicznymi sprawami projektowania sprzętu, i nie czyta wyjaśnień zaobserwowanego zjawiska bo zwyczajnie robić tego nie musi.Nadal patrząc na wykres jakby to powiedzieć "ujednolicony" będziesz opisywał cały wzmacniacz i zrównywał prawie wszystkie do niego? Nadal nie zauważał będziesz choćby nierównomierności w kanałach wzmacniacza? - na pomiarach mojego DAC zauważyłeś przecież nierównomierności. A wyniki pomiarów były podane dla kanału lewego i dla kanału prawego. Nawet wyniki z pomiaru ważonego. Gdzie w przytoczonym wcześniej przez Ciebie linku są wyniki pomiaru oddzielnie dla kanału lewego i prawego, gdzie są wyniki dla pomiarów ważonych?
Nie czytałeś co pisałem tutaj we wcześniejszych postach? Aż tak rwiesz do klawiatury aby komuś dojechać i nie masz czasu na czytanie?
W końcu tutaj Ciebie nie zbanują za wpisy, prawda?....Skoro tak rozlegle znasz temat, może pomagałbyś czasem innym osobom proszącym o poradę na działach DIY, teoria to nie wszystko przecież, trzeba jeszcze połączyć teorię z praktyką i doświadczeniem. Przecież wciąż zarzucasz innym podpieranie się teoriami z kosmosu.
Moje życie prywatne nie polega też na przesiadywaniu cały czas na forum i odpowiadaniu na każdy wpis i pytanie. Możesz sprawdzić teraz wszystkie Swoje wpisy w wyszukiwarce autorów i porównać je z moimi wpisami. Czymś się różnią?
Może nawet i piszę obszernie, ale to taki nawyk jeszcze ze szkół i studiów gdzie moi wykładowcy byli bardzo oszczędni w słowach wyjaśnienia tematu, gdybym ja był nauczycielem to jednak wyjaśniałbym to wszystko w mniej sztuczny, suchy i krótki sposób.Wykazywać się tutaj niczym nie muszę, wystarczy że tutaj na audiohobby ktoś mi czasem napisze że pomogłem mu rozwiązać niejasności czy naprowadzić na miejsce gdzie w układzie może być uszkodzenie.Nadal uważasz że wszystkie wzmacniacze graja tak samo? A co możesz powiedzieć o różnicach pomiędzy użytymi we wzmacniaczu tranzystorami BC108 i BC 413 względem BC560? Tak po ludzku, bez podawania parametrów z katalogu.Albo inny prosty przykład, łatwy do zrealizowania: w przedwzmacniaczu mikrofonowym o wzmocnieniu równym 100 - prosty i skuteczny układ nieodwracający - w miejsce bipolarnego 5534 wstawiasz 741.
Jakie pasmo przenoszenia będzie miał ten przedwzmacniacz?, zmieni się coś jeszcze?
^..^ ^..^ ^..^
Coraz bardziej mroczna moja dusza...