Dziękuję za podpowiedzi. Twoja sugestia, że wymieniam zupełnie w ciemno jest deko na wyrost. Na razie głównym podejrzanym jest ten układ ale nie mam jeszcze 100% pewności. No i zrobiłem to co napisałeś czyli oscyloskop i leciałem po ścieżce sygnału docierając do nóżki nr 6, a potem cisza.
Tranzystor Q651 w momencie włączenia nagrywania zmienia napięcia - tam gdzie ma być 0V jest 0, gdzie ma być 7,5V jest 7,5V dlatego uznałem, że nie odcina on sygnału.
Za układem CXA do głowicy są już tylko: 1 rezystor (sprawny), 1 kondensator i cewka. Ponieważ na głowicy pojawia się prąd podkładu uznałem, że cewka nie ma przerwy ani nie ma tam zwarcia na kondensatorze. Zaznaczyłem ścieżkę za CXA na zielono na zdjęciu. To co jest w niebieskim kwadracie uznałem za sprawne (może błędnie) bo to jest w obwodzie z biasem. Na głowicy pojawia się prawidłowo dla taśmy typ I - 15Vrms oraz pojawia się 160kHz więc tam chyba nic nie bruździ.
Sprawdzę kondy 4,7uF, jak się domyślam musiałby być zwarty aby zupełnie uwalić sygnał. Dziwne dla mnie jest to, że obydwa kanały są kaput, to wygląda tak jakby był wyciszony/zwarty cały układ.
Wszystkie rezystory w sekcji B Rec level są sprawne, mierzyłem każdy dwukrotnie. Miałem kiedyś przypadek, że padł rezystor bezpiecznikowy ale tutaj nie ma czegoś takiego.
Zanim rozbiorę zrobię raz jeszcze sprawdzenie wartości napięć na nóżkach IC602 puszczając nagrywanie równocześnie na dwóch kieszeniach i porównując IC Decka i IC Deck B (robiłem to ale zrobię double check)
Jak rozumiem układ IC603 daje parametry dla IC602 w zależności od typu taśmy. Sprawdzałem - na żadnej taśmie czyli I, II, IV nie pojawia się zapis. Sprawdziłem też w trakcie pracy czy czujniki obecności taśmy i ząbków są zwarte - mają rezystancję rzędu 0,2 Ohma więc poprawnie.