Audiohobby.pl

JVC UX-G 47 miniwieża serwis

Hammer

• 5354 / 2883
  • Ekspert
06-12-2025, 18:38
`Całkiem fajna wieżyczka kiedyś mi się trafiła, dlaczego ? cd czyta mp3 i jest wejście na USB i line in.
wypas.....
Głośniki miały wgniotki w srodkach, typowe dla zachodnich małolatów, z basowych wyciągnąłem odkurzaczem, średniego nie da rady, ale wszystko gra.
Wieżyczka działa, gra i buczy, ale cd nie włącza płyty bo się pasek ślizga.
Rozbieramy w puder, odkurzacz i pędzel do roboty, bo kurzu było nie ma.
Cd..... laser soczewka umyłem, pasek zamieniony, startuje czyta....no i po tym poskręcałem bo mi się spieszyło.
Całość się wygrzewa, cd śmiga, ale przy okazji jak wszystko było rozbabrane to nie wykonałem jednej rzeczy serwisowej na którą zwracam uwage przy napędach długo nie granych, zastanych, ciekaw jestem czy ktoś wie, to coś co powinienem zrobić  jak już laser macałem.......
No cóż powrócę w wolnej chwili by było pro......

Fotki
https://photos.google.com/share/AF1QipNu45TP4ULstrQCI5Dm0xHJXTTn5SnbaAPKybLUVNNMDPHTxRqbrcL2x7YHxveM5w?key=UDR5Ykg4bDhtTTVhaEx5ZUllYXVtdUR3LUFlNHdB

Macio4ever

• 486 / 339
  • Zaawansowany użytkownik
06-12-2025, 19:24
Wszystko fajnie, ładna piękna, a gdzie szpulki???? :) :)

Hammer

• 5354 / 2883
  • Ekspert
06-12-2025, 19:30
Jakby Ci to powiedzieć.......poszły sie............na wolne.

Wojciech7

• 2246 / 1684
  • Ekspert
06-12-2025, 20:12
Całkiem fajna. Kolumny niczego sobie też. To teraz nagrywać(wypalać) płytki  z MP3-:)))

Hammer

• 5354 / 2883
  • Ekspert
06-12-2025, 22:52
Może jakbym był na utrzymaniumamusi to bym się tak nudził, a tym czasem.......
Ale powiem wam numer roku.....
Wieża padła, pograła ze dwie płyty i nagle cały wyświetlacz się zaświecił jak choinka, muyczka grała dalej, żadne funkcja nie działała.
Odłączyłem z sieci, włączyłem ponownie i ....kiszka, nie wstała.
Posprawdzałem zasilania, ok, ale nie wstaje, ciemno , poszła płyta wyświetlacza, a ja z takimi scalakami klejonymi sie nie bawie.
Czasem tak bywa, kiedyś wspominałem, ż elektronika potrafi padnąć, sama z siebie po jakiejś chwili od sprawdzenia że działa po latach przestoju, tak już jest, tutaj koszty pomijalne.... zostały głośniki, ja mam swoich sporo, może komuś się przydadzą.
Także nie warto przepłacać sprzętu....

A co do szpulek to mam jeszcze z chyba 2 wieżyczki SONY, sa tam szpulki i "kultowa seria", szkoda że w nich wyswietlacze się wypalały i starzały.

Macio4ever

• 486 / 339
  • Zaawansowany użytkownik
Dzisiaj o 09:10
Uuuuu, szkoda. No ale to jest na pewnym etapie nieuniknione, dobrze że nie dałeś nerki za ten sprzęt ;)

Hammer

• 5354 / 2883
  • Ekspert
Dzisiaj o 12:56
Wcześniej miał odkurzanie i pewnie zakłóciłem jego równowage biologiczną.........tak w ciemno z wystawki nie daje się za dużo, ryzykfizyk wliczone.
ale został mi cały system lasera sprawne, przyda się bo mam w sumie identyczny bliźniaczy model z okrągłymi przyciskami w warsztacie i piknie działa.
Także straty zminimalizowane ni ma co płakać.