Cześć,
Powinienem zadać pytanie, jakie smarowanie masz na myśli, bo jeśli dobrze pamiętam tego silnika DD się nie rozbiera do smarowania, ale może czegoś nie rozumiem :D.
W każdym razie, talerz jest dość ciężki i lubi się przyzwyczaić do swojego miejsca. W moim Kenie pierwsze zdjęcie talerza było stresujące jak cholera, ale koniec końców się udało. Zabij mnie a nie pamiętam, jak to zrobiłem, ale jeśli dobrze kojarzę to dwa paluchy dwóch rąk w dziury od talerza, a kciukami zaprzyj się o oś i no cóż...ciągnij talerz zapierając się o oś. Możesz sobie podłożyć coś pod kciuki, bo dość szybko się staje bolesne :p.
Przed chwilą jeszcze sprawdziłem i powiem szczerze talerz do zdjęcia wymagał dużo większej siły niż się spodziewałem.
Polecam postawić gramiak gdzieś nisko i naprawdę, naprawdę bardzo uważać na ramię, bo jak już wspomniałem talerz jest ciężki.
Załączam zdjęcie że zdjętym talerzem, jak widać trzpień jest w kształcie stożka i tak samo wygląda wcięcie w talerzu. To się naprawdę lubi przyzwyczaić do siebie ;).