Audiohobby.pl

Odtwarzacz sieciowy i jego system operacyjny

pień

• 2895 / 1504
  • Ekspert
11-08-2025, 23:25
  Kurna, produkowałem się już ze 20 minut i skasowałem niechcący :(    ku.....czaki
---- za karę wersja skrócona----
Olać stabilizator.   Kiedyś na etapie budowy  ślimaka  ten regulator głośności leciutko brumiał.   Max wzmocnienie trzeba było przywalić żeby wylazło ale mnie wnerwiało.    Domyślnie zasilanie ma 12V AC.   Olałem jego prostownik i wprost podłączyłem 12V  ale DC i brumienie zniknęło całkowicie.
   Ponadto 12V  używa na przekaźniki a potem dalej z tego robi 5V dla scalaków sterujących.    Wyrwałem więc chwasta od 5V

tak się podjarał że aż mu się nóżka odleciała

a 5V wziąłem od zasilacza malinki.    Niepozorny, ale wybrany onegdaj z wielu innych właśnie z powodu jakości prądu.
Ponadto będą jeszcze odszczurzacze po drodze hehehehehhe.   Chory będe jeżeli nie napcham też trochę ferrytu tu i tam :)
    No jak by tam nie było , pierwsza próba New Snail  wypadła OK.
 ojenyyyyy-------- ale się ten filmik na jełopotube wlecze.   Idę jakiego drinka se zrobić.   Zara wracam :)
---- co to ja miałem zrobić?    Aaaaa, filmik

Utwór szef Krzychu  zapewne zna :)

Plan na jutro>   uzbroić we wzmaka TASS-a .   W sumie gdyby Ncore trybił to pewno dla zasady robiłby tam w środku.   Fajny to wzmak ale ma niedorobiony zasilacz- trochę szumi :(  Poza tym zepsuty troszke i dalej nie znalazłem przyczyny.  Serwisówki producent nie udostępnia.  Na pewnej ilości elementów w.g  Kitajskiej mody jakby -brak napisów kompletnie.   Chociaż całość z francuskiej firmy (powiedzmy że wierzę na słowo)

Krzysztof_M

• 1805 / 5759
  • Ekspert
12-08-2025, 10:52
Fajnie klika ten regulator :) taki powiew vintage z tym przełączaniem :)
Ale rzeczywiście "cyknięć" na dźwięku nie słychać.

Ciągle z zaciekawieniem śledzę temat obudowy, śni mi się ona po nocach, kolejne iteracje ....
Jednak ja dalej wakacyjnie, więc temat fizycznie leży na całego, "ale kiedyś się wezmę" jak w jednej z polskich piosenek.

I oczywiście znam utworek, znam Vertigo Heroes Part II   :) swoją drogą klimacik tej płyty bardzo mi podszedł.
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −

pień

• 2895 / 1504
  • Ekspert
12-08-2025, 12:15
I oczywiście znam utworek, znam Vertigo Heroes Part II   :) swoją drogą klimacik tej płyty bardzo mi podszedł.

:)   Polecałeś nawet a ja gdy zobaczyłem to zastanawiałem się dlaczego ja tego nie zrobiłem :)
   Ktoś mógłby powiedzieć że stare dziady wzięły i odgrzewają stare kotlety.   Jeżeli o mnie chodzi to w pierwszym kontakcie to taki barszcz, ale nie zaraz z gara, gorący po ugotowaniu tylko na drugi dzień, po przetrzymaniu w komórce chłodnej.   Taki co to już się przegryzł i dlatego smakuje lepiej niż nówka heheheheh.
  Malia & Boris Blank  też mi wyjątkowo podchodzi np.

No a co do prac.  Krzysztof_M  to w zasadzie jedyna cheerleaderka która mnie podtrzymuje w działaniu :)   Dlatego wstawię jednak filmik z dzisiaj,  cóż to ja tam zmodziłem.

AUDIOTONE

• 10650 / 6306
  • Moderator Globalny
12-08-2025, 12:59
Też tutaj zaglądam i się przyglądam ;-)
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

ArturP

• 1438 / 3264
  • Ekspert
12-08-2025, 19:34
A mi słów brak na Wasze dyskusje.
Jest to poza moim pojmowaniem i piszę to poważnie.
Kosmos i szacun za wiedzę i chęć dzielenia się nią.

Krzysztof_M

• 1805 / 5759
  • Ekspert
12-08-2025, 20:45
To podziel się jakoś rysunkowo-opisowo jak wykombinowałeś to z tym przyciskiem do gaszenia.

Ten kabel USB na kabelkach to sam dziergałeś?
No i pytanie - tą taśmę do wyświetlacza LCD już dostałeś?
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −

pień

• 2895 / 1504
  • Ekspert
12-08-2025, 20:47
A mi słów brak na Wasze dyskusje.
Jest to poza moim pojmowaniem i piszę to poważnie.
Kosmos i szacun za wiedzę i chęć dzielenia się nią.

Jeżeli masz też mnie na myśli to adres mylisz :)   Wszystko co ja ew.  wiem to tylko dzięki temu forum :)
  No a z dzieleniem  wiedzą się to co może być fajniejszego?   Dzięki temu idziemy do przodu, czasami powoli, pełzamy wręcz ale do przodu.
  Dzisiaj w zasadzie nic nie zrobiłem, pokonała mnie pogoda-  40 stopni w cieniu to daleko poza moją granicą tolerancji.   Chyba nie tylko mojej bo w tej chwili na dworze cisza kompletna, audiofilska taka i wszystkich załatwiło.   Nawet wrzaskunów moich sąsiadów hehehehe
   No ale chociaż przymiarkę nowych organów od głosu zrobiłem.
Na zdjęciu to właśnie TASS,   taka niepozorna płytka.

Dużo więcej na niej tam z drugiej strony schowane już pod radiatorem.   Chociaż to on specjalnie się nie lubi grzać.   Największą temperaturę na nim jaką widziałem to takie właśnie dzisiejsze 40 stopni.   Z tym że to już musiał bujać na dosyć dużej mocy do takiego wyniku.
 Dużej jak dla niego, bo to z tym zasilaczem obok to jakie 50W na kanał

pień

• 2895 / 1504
  • Ekspert
12-08-2025, 20:57
To podziel się jakoś rysunkowo-opisowo jak wykombinowałeś to z tym przyciskiem do gaszenia.

Ten kabel USB na kabelkach to sam dziergałeś?
No i pytanie - tą taśmę do wyświetlacza LCD już dostałeś?

Z kabelkiem to nie ma co w zasadzie pisać,  w malince 3 są pola lutownicze gotowe do wprawienia kabelka (  znaczy dziurki na wylot opisane tajemniczo  >Run<   hehehehe)   .  Jak jest w innych to nie bardzo wiem.   W dwójce chyba tego nie ma jeszcze, ale ręki nie dam.

Kabelek USB-   tak, wydziergałem sam.   Od strony malinki to taki mały PGR trochę,   ale działa :)   

Ja tam nie pamiętam co w specyfikacji USB pisze dokładnie, ale na jednym łączu to tam coś typu, 50   czy 150 urządzeń heheheheh
W każdym razie więcej niż mi potrzeba :)

Taśma przyszła, ktoś zapakował w kopertę i przyklapował żeby była płaska.   Elegancko załamana w 50 miejscach i z mety odesłałem dla zasady.   Zamówiłem drugą =  z innej firmy, cholernie drogiej bo tasiemka chyba z 5 EU
« Ostatnia zmiana: 12-08-2025, 21:08 wysłana przez pień »