Dzięki bardzo :) Bez presji, wakacje ważniejsze :)
Tymczasem sam sobie niejako odpowiedziałem bo poprosiłem o pomoc AI. Noooo... sporo tego tam wypisała.... nie ma lekko. Nie mniej zgadza się z Tobą że to możliwe jak najbardziej ale nie całkiem hop-siup.
Cytuję tylko końcówkę >
Przykładowy scenariusz:
Załóżmy, że masz serwer LMS w Niemczech i zdalny serwer plików w Stanach Zjednoczonych. Możesz użyć połączenia VPN między Niemcami a Stanami Zjednoczonymi, aby utworzyć szyfrowany tunel. Następnie skonfiguruj serwer LMS tak, aby uzyskiwał dostęp do zdalnego serwera plików za pomocą ścieżki UNC (np. \\us-file-server\shared_folder). Na koniec skonfiguruj niezbędne reguły zapory sieciowej i uwierzytelnianie, aby zapewnić bezpieczny dostęp do folderu współdzielonego.
Podsumowując, połączenie dysku zdalnego z serwerem LMS wymaga starannego planowania i konfiguracji, aby zapewnić zarówno łączność sieciową, jak i bezpieczeństwo. VPN, odpowiednie uwierzytelnianie i konfiguracja zapory sieciowej to kluczowe elementy, które należy wziąć pod uwagę.
Nooo, jak by nie było to się wypróbuje heheheh
aaaa, co do naszych umiejętności. Nooo, to może być problem bo ja to zwykły fizol mechaniol zasadniczo a kolega to z Australii. Zna się na wożeniu turystów na wycieczki po pustyni. Ale jego żona świetnie z ogródka przegania krokodyle :) Takie zdjęcie mi kiedyś wysłali gdzie z rana z kijem do bejsbola tłukła po mordach krokodyle hehehehe
Czy ta umiejętność wymagająca niewątpliwe odwagi, można po chłopsku powiedzieć że >jaj< będzie przydatna to ja nie wiem :) Na bank długo bym sie zastanawiał czy krokodyla można tłuc po paszczy.