Mój wygląda podobnie i zgadza się, mikroskop jest za dyche, dosłownie heheheh . Taki tam usb z amazona/ tragedia znaczy. On nawet nie ma rozdzielczości wystarczającej żeby zobaczyć coś poniżej 0,01 mm Takie tam 0,02 to granica jego możliwości. Ponadto usb to kompletnie do kitu bo nie ma dwuocznego patrzenia a przestrzenność konieczna. W sumie to one nawet koło mikroskopu nie stały, to zwykłe kamerki z dobrym macro i nic więcej.
Dotychczas radzę sobie z lupą stero zegarmistrzowską. To do patrzenia a tam lepiej widać niż przez te mikroskopy usb hehehehe.
O mocowaniu tipów to może jakiś ekstra serial obrazków zrobię, tylko komu to potrzebne? No i zdrada technologii której > retypiarze hehehe strzegą jak KGB swoje interesy.
Czytałem tu i tam , szacun że takie coś robią chłopaki :) Naprawdę. Ja orłem we wkładkach nie jestem , jednak miałem styczność praktyczną przez długi czas z zupełnie innym micro mechanizmami i mam na niektóre sprawy zupełnie inny > pogląd.
No i teraz to idę z tego co mam, znaczy tego co było w domu i jedynie tipy trzeba gdzieś wyrywać.
Dzisiaj szukałem drutu nawojowego w okolicach 0.01 mm i kicha. Jeżeli ktoś gdzieś coś widział to może podpowie?
Ed. Może za mocno pojechałem po tych usb patrzałkach. Nie no, do pomiarów kątów, ustawiania to fajna sprawa. Mamy wszak spory monitor na którym łatwiej to zrobić niż na realnym rozmiarze obiektu :)
A właśnie, wczorajsza próba z wkładką. Drut 0.03 czy 0.04 jest za gruby. Wyszło mi po 15 plus 15 uzwojeń na każdą parę cewek. Mogłem namotać ze 20 w sumie ale już brzydko wyglądało. Wkładka wprawdzie zagrała ale poziom wyjściowy bardzo niski. Wzmocnienie już na tyle duże że szum harmanowego przedwzmaka spory. A on jest naprawdę najmniejszumiący z tych które mam czy miałem
ed. Tipy jeszcze nie przyszły :( Znalazłem jednak na chacie drut który powinien nadać się na uzwojenie
Pozima czarna kreska to przymiarowa line 0.02 mm Górny to aktualnie użyty no i ten cieńszy właśnie planuję motać na rdzenie Denona.
Małe skubane są . Oryginalnie to HO wkładka i tam był o wiele cieńszy. Z danych dowiedziałem się że tam coś ok. 350 zwojów na każdym ramieniu jest.