Audiohobby.pl

Jakie tanie słuchawki są teraz na topie?

Alucard

• 2672 / 3873
  • Ekspert
19-01-2025, 15:11
Prawda, wolalbym trojki. juz jak kiedys sluchalem pierwszy raz lcd2, lcd3 i lcd2 classic to lcd3 wypadaly najlepiej. Podobno 4z tez sa swietne
Największy słuchawkowy GURU w Polsce.

aulait

• 1453 / 5825
  • Ekspert
19-01-2025, 18:11

Słabiutko. Same pustki :-)
Wiem, wiem, ale staram się, jak mogę zapełnić pustkę nowymi zakupami ;)

Mam pewien oryginalny pomysł. Na Twoim miejscu kupiłbym słuchawki :-)))
W sumie czemu nie? Nie kupuje bez opamiętania... minimalista jestem. Więc mogę sobie pozwolić na jedną, czy dwie pary. :)))

aulait

• 1453 / 5825
  • Ekspert
19-01-2025, 18:13
Neutralnych nie potrzebuje wrecz nie lubie. Wzialem je wzlegu na te opinie o basie ale tez te cene ktora za nowki wyszla smieszna. Nawet ISKi 9999 wyszly mnie drozej.
Ciekawe czy Ci HE-R9 podejdą? Daj znać :)

aulait

• 1453 / 5825
  • Ekspert
19-01-2025, 18:19
Tez mysle ze koledze aulaitowi brakuje sporo w jego kolekcji. Dorzucilbym tak ze 30 sztuk zebh miec pewnosc ze nikt na forum nie ma  wiecej :D
Pewnie, że sporo mi brakuje :)
Wielu z tych co mam nie podałem, na przykład Sennheisery z serii HD450 (różne warianty),albo HD480 też w ciekawych ewolucjach np Canford Audio.
Biorąc pod uwagę, że mam czasami po kilka egzemplarzy danego modelu i wielu teraz nie pamiętam to będzie zdecydowanie więcej niż 30 ;)

almagra

• 11587 / 5820
  • Ekspert
19-01-2025, 19:38
Almagra, jak nie miałeś jeszcze, to gorąco polecam Creative Aurvana Live SE. Bardzo fajne i przyjemne w słuchaniu słuchawki do dostania nowe na alledrogo za trochę ponad stówkę... naprawdę fajne :)))
Dawno temu jak były one tanim odkryciem miałem możliwość dłuższego testowania ich.Niestety odrzuciła mnie w nich trudności w różnicowania brzmienia instrumentów i nie zakupiłem ich.Nie do rozróżnienia była gitara elektryczna od saksofonu zdaje się.

Alucard

• 2672 / 3873
  • Ekspert
19-01-2025, 21:13
Powiem. Poniosło mnie wieczorem i kupiłem też sobie HE R10D używki. HE R9 powinny być we wtorek a R10D trochę później. Ogólnie to dostałem super dobre ceny na obie pary więc nie narzekam.
« Ostatnia zmiana: 19-01-2025, 21:16 wysłana przez Alucard »

Gustaw

• 3960 / 3586
  • Administrator
19-01-2025, 21:31
Sądzę, że na forum pilnie potrzebna jest nowa kategoria. "Grupa audiofilskiego wsparcia", "Audiofilski odwyk" lub "Walczymy z nałogiem" ;-)))

Krzysztof_M

• 1579 / 5557
  • Ekspert
19-01-2025, 22:28
Sądzę, że na forum pilnie potrzebna jest nowa kategoria. "Grupa audiofilskiego wsparcia", "Audiofilski odwyk" lub "Walczymy z nałogiem" ;-)))
Ewentualnie "Zrzutka na jedzenie dla zadłużonego kolegi" :)
« Ostatnia zmiana: 19-01-2025, 23:16 wysłana przez Krzysztof_M »
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −

Hammer

• 4990 / 2564
  • Ekspert
19-01-2025, 23:28
Dlaczego wspierać.... to se więcej zakupi jeszcze z datków......
Taniej wyjdzie wrzucić do komory bezechowej na godzine i wyleczony, jak nówka sztuka,.......

A propo mam troche starszych słuchawek i znalazłem Vivanco SR 909 i grają całkiem nieźle

Gustaw

• 3960 / 3586
  • Administrator
19-01-2025, 23:40
Mojej rodzinie zawsze tłumaczę aby nie marudzili, bo mógłbym wydawać pieniądze na alkohol, kobiety i śpiew a tak grzecznie kupuję sprzęt audio. W zasadzie to powinni mi dziękować lub przynajmniej postawić mi ołtarzyk (moje zdjęcie na ścianie, świece itp) i składać datki na uskutecznianie mojego hobby. Jakby się dobrze zastanowić to wyświadczam im uprzejmość ale tego nie doceniają i zamiast np. nowego DAC-a dostaję, na gwiazdkę docisk do płyty winylowej (w najlepszym wypadku), albo skarpetki. To się nazywa brak wdzięczności i brak zrozumienia.  Jak żyć? Jak żyć, się pytam?
Koszmar i degrengolada.

A tak poważniej to zazdroszczę, w pozytywnym znaczeniu, tych kolekcji słuchawek.
« Ostatnia zmiana: 19-01-2025, 23:49 wysłana przez Gustaw »

Wojciech7

• 1928 / 1366
  • Ekspert
19-01-2025, 23:52
Mojej rodzinie zawsze tłumaczę aby nie marudzili, bo mógłbym wydawać pieniądze na alkohol, kobiety i śpiew a tak grzecznie kupuję sprzęt audio. W zasadzie to powinni mi dziękować lub przynajmniej postawić mi ołtarzyk (moje zdjęcie na ścianie, świece itp) i składać datki na uskutecznianie mojego hobby. Jakby się dobrze zastanowić to wyświadczam im uprzejmość ale tego nie doceniają i zamiast np. nowego DAC-a dostaję, na gwiazdkę docisk do płyty winylowej (w najlepszym wypadku), albo skarpetki. To się nazywa brak wdzięczności i brak zrozumienia.  Jak żyć? Jak żyć!?
Skąd ja to znam-:))) Po co tyle masz np.magnetofonów i podobne pytania od małżonki. Wolę aby małżonka nie
robiła ołtarzyka. Tylko pieskówna zawsze się cieszy jak jest nowa paczka-razem rozpakowujemy ją.

almagra

• 11587 / 5820
  • Ekspert
20-01-2025, 09:10
A jakie planary wg waszych obserwacji mają największą górę?

Alucard

• 2672 / 3873
  • Ekspert
20-01-2025, 11:15
Jak ktores z hifiman nie podejda z gora to watpie ze jakiekolwiek planary podejda. Duzo gory to raczej w dynamikach trzeba szukac, mozna sprobowac beyery albo jakies audiotechnici.

aulait

• 1453 / 5825
  • Ekspert
20-01-2025, 14:26
Powiem. Poniosło mnie wieczorem i kupiłem też sobie HE R10D używki. HE R9 powinny być we wtorek a R10D trochę później. Ogólnie to dostałem super dobre ceny na obie pary więc nie narzekam.
R10D podobne, ale o klasę lepsze brzmienie, z lepszą średnicą, większą transparentnością. Nie zmienia to faktu, że niektóre starsze nagrania, słabiej zrealizowane potrafią lepiej zagrać na dziewiątkach. 

aulait

• 1453 / 5825
  • Ekspert
20-01-2025, 14:43
Mojej rodzinie zawsze tłumaczę aby nie marudzili, bo mógłbym wydawać pieniądze na alkohol, kobiety i śpiew a tak grzecznie kupuję sprzęt audio. W zasadzie to powinni mi dziękować lub przynajmniej postawić mi ołtarzyk (moje zdjęcie na ścianie, świece itp) i składać datki na uskutecznianie mojego hobby. Jakby się dobrze zastanowić to wyświadczam im uprzejmość ale tego nie doceniają i zamiast np. nowego DAC-a dostaję, na gwiazdkę docisk do płyty winylowej (w najlepszym wypadku), albo skarpetki. To się nazywa brak wdzięczności i brak zrozumienia.  Jak żyć? Jak żyć, się pytam?
Koszmar i degrengolada.

A tak poważniej to zazdroszczę, w pozytywnym znaczeniu, tych kolekcji słuchawek.
Ja tak miałem kiedyś właśnie i sobie pomyślałem, że zamiast na tańce, hulanki i swawole, zmienię styl życia i będę wydawał pieniądze na swoje zabawki.  Skrzętnie ten plan realizuję od wielu lat ;)