Audiohobby.pl

Power Follower Fiveth Watt by mixann

mixann

• 14 / 5220
  • Nowy użytkownik
21-11-2024, 10:21
Witam Panowie
Chciałbym zaprezentować swój nowy projekt w klasie A który kończę powoli.
===
Układ SE ze stopniem końcowym na mosfetach IRFP240, zasilany napięciowo z AD 797 lub OPA 604 bez globalnej pętli sprzężenia.
Zasilanie niesymetryczne a układ wzorowany poniekąd na ESP - Death of Zen oraz Andrea Ciuffoli

Cały wzmacniacz opisany już jest na innym forum
https://www.audiostereo.pl/topic/168333-fiveth-watt-power-follower-mos-fet-stage-by-mixann/

Jestem ciekaw waszych opinii.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Mixann

pień

• 2489 / 1269
  • Ekspert
21-11-2024, 10:54
coś mi się to nie ładuje a chętnie bym spojrzał :)

wywala mi takie coś :

Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.
Size of a request header field exceeds server limit.
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.example.com Port 80

Jesze poklikam bo może mojemu komputrowi coś się pierniczy

... to ten ?

« Ostatnia zmiana: 21-11-2024, 10:58 wysłana przez pień »

mixann

• 14 / 5220
  • Nowy użytkownik
21-11-2024, 11:11
Tak to jest ten układ. Czasami ich serwery nie odpowiadają więc stąd ta informacja Bad Request itd.
Mixann

pień

• 2489 / 1269
  • Ekspert
21-11-2024, 12:56
Powiadasz że ciekaw jesteś opinii?
   Jeżeli o mnie chodzi to >zajebiście  :)    Chodzi mi o to że ja bardzo lubię gdy ktoś coś sam zlutuje a nie pieprzy jakimś sloganami wyuczonymi na pamięć.   Z jakich wypocin przeczytanych w necie-  a tam 99%  to taka grafomania że strach.
  Obsłuchałbym z wielką przyjemnością jak to gra.   
Może miałbyś ochotę za parę krat browara zlutować egzemplarz nadmiarowy?
Wprawdzie to jakby nie moja bajka bom ześwirował na wzmaki w klasie D i to nie dlatego że mało prądu żrą   :)   Jeden ze znajomych pukał się w czoło gdy dowiedział się co za zaraza mnie dopadła. 

mixann

• 14 / 5220
  • Nowy użytkownik
02-12-2024, 17:03
Tak więc układ skończony, pomierzony i odsłuchany. Jestem bardzo zadowolony z wyniku. Szczegóły są w linku do strony audiostereo.pl a tutaj tylko wkleje screeny z pomiarów.
Mixann

Hammer

• 4886 / 2532
  • Ekspert
02-12-2024, 20:44
Witam Panowie
===
Układ SE ze stopniem końcowym na mosfetach IRFP240, zasilany napięciowo z AD 797 lub OPA 604 bez globalnej pętli sprzężenia.
Zasilanie niesymetryczne a układ wzorowany poniekąd na ESP - Death of Zen oraz Andrea Ciuffoli

https://www.audiostereo.pl/topic/168333-fiveth-watt-power-follower-mos-fet-stage-by-mixann/

No nie bardzo można dac opinie jak się tego nie ma do odsłuchu przynajmniej na miesiac .... może tydzień

Patrząc na to widze że zaczynają ludzie wracać do lat 70 tych ? oczywiście z modyfikacjami.....nowsze technologie itd tylko że prund droższy.....
« Ostatnia zmiana: 02-12-2024, 20:51 wysłana przez Hammer »

pień

• 2489 / 1269
  • Ekspert
03-12-2024, 10:50
Ja to mam jakiegoś pecha solidnego :(   Ten serwer to ma jakieś konkretne godziny otwarcia ?   Tyle razy już próbowałem tam zajrzeć i kaplica i nie odpowiada.    Jedyne czego dowiedziałem się to tylko z nagłówków jakie wyświetla wyszukiwarka

mixann

• 14 / 5220
  • Nowy użytkownik
03-12-2024, 19:23
Postaram się zrobić jakiś dokument zbiorczy i wstawić tutaj. Faktycznie czasami nie ma dostępu ale dlaczego to nie wiem
Mixann

mixann

• 14 / 5220
  • Nowy użytkownik
03-12-2024, 19:28
Witam Panowie
===

No nie bardzo można dac opinie jak się tego nie ma do odsłuchu przynajmniej na miesiac .... może tydzień

Patrząc na to widze że zaczynają ludzie wracać do lat 70 tych ? oczywiście z modyfikacjami.....nowsze technologie itd tylko że prund droższy.....

No ja wiem że na to trzeba czasu aczkolwiek z każdym dniem kiedy słucham różnych płyt słyszę bardzo zauważalną różnicę a dokładniej chodzi o tzw selektywność dźwięków i wokali. Po prostu to brzmi bardzo ale to bardzo szczegółowo. Można to poznać po rifach gitar, wokalach, perkusjonaljach czy fortepianie w muzyce klasycznej. Jazz jest tak namacalny i głęboki i nic nie brzmi płasko.
Mixann