Audiohobby.pl

Odtwarzacze CD dla wymagających

Rafaell

• 5033 / 6100
  • Ekspert
22-11-2009, 14:41
 fajna popielniczka                              

Road To Nowhere

• 1034 / 6106
  • Ekspert
22-11-2009, 15:02
Jakis taki Ayono ,Raysonico podobny.

gutekbull

• 498 / 6053
  • Zaawansowany użytkownik
26-11-2009, 19:17
Czy ktoś miał do czynienia z tym odtwarzaczem CD ??
Firma z Wielkiej Brytanii, Leema Acoustics , a CD to Antila MK II

gutekbull

• 498 / 6053
26-11-2009, 20:38
Bo to odtwarzacz roku 2009 na Wyspach ;-)

gutekbull

• 498 / 6053

Road To Nowhere

• 1034 / 6106
  • Ekspert
04-12-2009, 21:40
Kto jest dystrybutorem PS Audio i czy te ceny wyznaczali przy kursie 4,5 zł za dolara ?

http://www.musicdirect.com/product/74117

To się nazywa "waleniem gupiego polaka po rogach"

Rafaell

• 5033 / 6100
  • Ekspert
04-12-2009, 22:15
To jakieś 2650zł z wszystkim przesyłka VAT cło czyli fajny prezent z USA pod choinkę :)                            

lancaster

• Gość
04-12-2009, 22:28
Sluchałem PSaudio wraz z firmowym transportem, nie pamietam czy tego dokladnie modelu....jak to gra lepiej od MBL to cóż...a nawet bym powiedział: na pomoc !!!:))))
MBL nie sluchalem, ale jesli jest tak jak pisze Piotr to jakos potrzebe przestalem odczuwqac zupełnie :)

Za 2650 myślę że OK. Lampucera wg. Łukasza Fikusa zjada toto pod  kazdym wzgledem.
Gdybym mial kupowac DAC za ok 4Kzł to ze sluchanych przeze mnie do tej pory wylacznie Mytek sie odezwał.....swoja drogą moim zdaniem zagral sporo lepiej od łałdiofilskiego DAC za 12Kzl.

• Gość
05-12-2009, 01:31
on tego nie wymyslil, a ten co to wymyslil tez nie jest miliarderem, ale wlasciciele firm co wstawiaja to do co trzeciego klocka juz sa miliarderami napewno...

lewacy sa wszędzie, niszczmy ich z całych sił...

lancaster

• Gość
05-12-2009, 07:14
Piotr, przeciez Tobie PS Audio tez zagralo lepeij od MBL....
Łukasz nie zajmuje sie audio zawodowo. Posłuchac mozna. gutekbull posluchał lDAC-a od ŁF przy swoim CD-playerze za 30Kzł(?) ...najlepiej sam zapytaj.
Trafo 110-230V do tej "pradozernosci" urzadzenia to dodatkowy koszt ok 100zł z przesylką
http://www.allegro.pl/item830900889_transformator_usa_230v_110v_ac_50hz_o_mocy_100va.html
100W trafa w DAC jest nadmiarowe na oko x 4 :)

lancaster

• Gość
05-12-2009, 07:35
Piotr, tu nie chodzi o "formę" bo nie wykluczam przeciez ze mbl wypadl słabiej tyko przez wzglad na bardziej odpowiadajaca PS Audio konfigurację, Nie oceniam czy w "zwiazku z tym" jest wart kasy jaka widnieje na metce. To sprawa klienta. Natomiast moge Tobe powiedzieć ze DAC od ŁF wypadl żywiej, dynamiczniej z lepszymi/nie zamazujacymi sie detalami w tle i mocniejszym pierwszym planem zarazem.
Słyszalem(;))o przypadkach, ze klient kupowal slabiej grajacy sprzet bo mu odpowiadal optycznie i tyle(pełne prawo)....albo koniecznie chce miec "to"(pelne prawo). O ile obiektywnie taki mbl gra słabiej Twoim zdaniem od PSaudio ? o 50% ? Bez przesady....rożnica jest ale zapewne nie na "odleglośc". Dla miłosnika muzyki pewnie spora.
Ostatnio u znajomego znalazl sie topowy odtwarzacz firmy x- pomimo ze topowy to cena nie byla kosmiczna....niewazne zreszta.
Znajomy ma CD Player Sony ES modyfikowany przez Svobodę. Svoboda oczywiscie CD Plaera nie wymyslił, tym bardziej nie wymyślił CD playera firmy Sony, pewnie nawet nie wymyslił kondensatora, czy opampa :))))
Niemniej jednak Soniak zagral lepiej, pozostal w systemie. I tyle.

Ged

• 1723 / 6105
  • Ekspert
05-12-2009, 08:51
Piotrze
Okazało się, że właścicieli MBL1531 na naszym forum jest więcej niż przypuszczałeś :)
Ja go kupiłem ze względu na urodę, szczerze mówiąc (jak już pisałem) nie słyszę wielkiej różnicy pomiędzy moim poprzednim CD Denona (1500AE) a MBL. Jutro będę słuchał AKG1000, jak mi się nie spodobają to pomyślę nad innym rodzajem źródła tzn. gramofonem.
Dziękuję za informację o DACu.
Włodek

lancaster

• Gość
05-12-2009, 09:46
Wlodek, pelen szacunek.
Ostatnio zaskarbil go sobie u mnie prywatnie B&O, kiedy podczas prezentacji przeurocza dziewczyna opowiadajac o mozliwościach/osiagnieciach/technologii firmy nie wpomnaila ani slowem o tym ze robia naj obraz czy dźwięk na świecie. Po prostu. Żaden wstyd uważam. Nie o to B&O chodzi - mialem okazje pogadac prywatnie(kto by sobie odpuscił:))
....gdyby tak to audiofilskie "deklasowanie" zebrać w calosc to urządzenia wg. zapewnień recenzentów już pewnie ze 20 lat temu graly by lepiej niz instrumenty live....co jest zabwne(twierdzenie, ze sprzet audio gra lepiej niz instrument unplugged live)samo przez sie.....takie pierniczenie w stylu: "Maria Callas chocby sie spięła i tak nie uzyskałaby takiej gładkości i artykulacji jak na recenzowanym wlasnie przeze mnie systemie xxxxyy"

markooo35

• 149 / 6051
  • Aktywny użytkownik
05-12-2009, 10:46
markooo
Ten dac  PS Audio ma niby mozliwosc odbioru plyt sacd , i tu moje pytanie , czy transport tez musi byc sacd bo nie bardzo kumam?

Rolandsinger

• 2894 / 6104
  • Ekspert
05-12-2009, 15:21
>>markooo
Ten dac PS Audio ma niby mozliwosc odbioru plyt sacd , i tu moje pytanie , czy transport tez musi byc sacd bo nie bardzo kumam?<<

A gdy chcesz oglądać TV w rozdzielczości Full HD, to wystarczy sam dekoder HD, a telewizor to może być radziecki Rubin hulający w SECAMie, prawda?

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)