Mamy weekend :) Trzeba będzie zabrać się za zrobienie obudowy.
Jeżeli tak po łebkach to pewno wyrobiłbym się jutro, ale jeżeli ma być jakaś fajna to trochę zejdzie. W sumie to się nie pali przecież a tymczasem przeniosłem dac-a do góry- podłączyłem do wzmaka Rotela z podłączonymi B&W Matrix-ami żeby zgrubnie go przesłuchać.
Dopiero co włączyłem :) tak więc póki co nie ma co opowiadać- fajnie jest na dzień dobry jednak :)
No a poza tym to kłopoty techniczne jak zwykle :
Oczywiście Huawei podaje sygnał normalnie, tylko nie wiedziałem że on taki czepialski jest :)
Drugie zdjęcie to przejściówka USB z wtyku B na gniazdo typu A która kosztowała 2,50! euro - przyszła pocztą z jakiegoś sklepu bo w Mediamarkt nie szło za chiny ludowe jakiejś małpie stojącej za ladą wyklarować że takie coś jest.
No ale mniejsza z tym bo gdybym ten upierdliwy interface USB chciał uruchomić z jej pomocą to kaplica.
Nie działa ! trzy różne kable typu A podłączone na próbę i zero- 2,50! kosztowało g....... jedno
W przeciwieństwie do tego wyżej- to niżej :
czyli przejście z A na C działa normalnie. Tylko nie wiem czy dlatego że na nim pisze Szwagier hehehe, czy dlatego że kosztowało 4,5 i pewno już jest audiofilskie.
-------
Mam pytanie do kumatych- mnie jeszcze na tej lekcji nie było a chciałbym zgrubnie złapać o co biega.
Chodzi o ten interface amanero- ma guzik od ustawień i taka opcja pierwsza nazwana MODE
hehehe No więc jest mode 1_1 potem 1_2 no i jeszcze 1_3
chodzi jakby o częstotliwości
pierwsza opcja to częstotliwości >powszechnie znane< czyli 44,1- 48- 88,2- 96- 176- 192 kHz znane z PCM
a Mode 1_2 idą takie typu : 22,5792- 24,576- czy też 6,144 albo 5,6448 ale już w MHz
Tam ich jest więcej ale o co to idzie? To częstotliwości DSD czy co innego?
---- byłbym już skończył ale kopara mi spadła. Mój Huawei puszcza teraz sygnał na prototypa - losowo kliknąłem i nagle takie coś:
nawet nie wiem gdzie on to znalazł heheheheeheh a ja nie pamiętam kiedy to wklejałem ...
Woow normalnie nie wiedziałem że Miss Li tak ładnie śpiewa swoim głosikiem kaczusi hehehehe
Dobry jest AK4493