Nie ma to jak Fredek 🙂. Sen dziecka Jakuba to nawet nie taka zła część😁. Chociaż mi najbardziej podobała sie pierwsza,trzecia oraz czwarta część 😊. A na vhs niestety nie mam jeszcze ani jednej.
Ja mam tak:
1 i 2 - nagrane z współczesnej telewizji w ostatnich latach i to niestety z WarnerTV (ta stacja była dobra, dopóki było to TNT...)
2 - mam nagraną też ze starego Polsatu gdzieś w okolicach połowy lat 90
3 - z TVN nagraną gdzieś około 2000 roku, z czerwonym kwadratem w prawym dolnym rogu (zgaduję, że około 2000, bo wtedy ten kwadrat na TVNie był jeszcze mały - później go powiększyli). Niestety jakość nagrania nie powala - ktoś miał chyba kiepski kabel AV :/
5 - jak widziać wyżej
Oraz "Nowy Koszmar Wesa Cravena" też kupiłem oryginał jakiś czas temu i chyba nawet pokazywałem tutaj.
Ogólnie do niedawna najbardziej lubiłem właśnie 2 część, chyba przez tą masakrę w basenie pod koniec filmu - jedna z moich ulubionych scen :D Dopóki ktoś nie uświadomił mnie, że główny bohater był kryptogejem, a twórca tej części nieco wyprzedził czasy wpychania do filmów tęczowej ideologii...
Nie chciałbym, żeby ktoś zrozumiał mnie źle - ja po prostu mam alergię na wszelkiej maści poprawność polityczną pchaną do filmów - bo moim skromnym zdaniem, w świece sztuki, coś takiego nie powinno mieć miejsca.
Za to 1 i 3 część to również mistrzostwo - uwielbiam.
Ogólnie lubię wszystkie, ale ten remake z 2010 roku, to lekkie nieporozumienie. Jedynie Nancy zrobili fajną ;) A twarz Freddy'ego skopali po całości. I oczywiście klimat szlag trafił...
Dzisiejsze skromne zdobycze do kolekcji🙂
Park Jurajski - klasyka :D
A ten Autostopowicz to z którego roku?