Audiohobby.pl

VCR Serwis

Michal41

• 61 / 293
  • Użytkownik
Dzisiaj o 10:28
JaKub92 bardzo fajny ten Hitachi. Taki typowy,rasowy Japończyk vcr. Może jak kiedyś mi sie przytrafi to sobie sprawie takowego. Tymczasem,udało mi się uratować mojego świeżo nabytego Sharpa vc-790et. Jak się okazało,dyski wizyjne wraz z drumem są zamienne z modelem vc-k88. Co sie okazało. Kolory uzwojenia są inne ale to nic nie znaczy. Obraz był zły bo jak zwykle i zawsze zapomniałem,że trzeba trafić w punkt częscią ruchomą uzwojenia( górną gdzie są głowice) w część dolną stojana. No i po 3 godzinach zabawy,przekręcaniu bębna w prawo i sprawdzając obraz udało sie trafić. Czy to jest punkt fabtyczny,pewnie nie ale obraz jest ok taże tak zostawiłem.

Michal41

• 61 / 293
  • Użytkownik
Dzisiaj o 10:32
Sharp vc-790 naprawiony😊. Okazało się że dyski wizyjne z sharpa vc-k88 są zamienne tyle że ja jak zwykle zapomniałem że trzeba wcelować w punkt górną częscią uzwojenia w dolną część stojana. Dlatego obraz był zły ale już jest ok. Może nie wcelowałem idealnie jakby tego fabryka chciała ale obraz jest w porządku.

JaKub92

• 2300 / 6311
  • Ekspert
Dzisiaj o 17:28
JaKub92 bardzo fajny ten Hitachi. Taki typowy,rasowy Japończyk vcr. Może jak kiedyś mi sie przytrafi to sobie sprawie takowego.

Zapoluj na VT-498 ;)
A podobny do tego 575 jest łatwiej dostępny VT-416 - ta sama linia, tylko ten jest monofoniczny.

I gratuluję naprawy SHARPa - super, że udało się uratować tą głowicę :)
Analogowa Grupa Wywrotowa. JaKub