Audiohobby.pl

Czy nie za dużo Piotra Kaczkowskiego w 3 PR?

Rafaell

• 5033 / 6079
  • Ekspert
14-10-2008, 11:55
Ważne ogólnie w mediach publicznych jest określenie kierunków w których powinny się rozwijać  i za czyje pieniądze. Jeśli ten problem nie zostanie rozwiązany, radio publiczne będzie kulało . Aktualnie są raczej zwolnienia etatów i może ten przesyt Piotrem? On musi pracować za siebie i zwolnionych ? Jedyne etaty które są wolne w radiu to te od poszukiwania reklamodawców (praca na prowizji) No i tak wkraczamy w nowy okres radia publicznego. Aspiracje polityków są co do mediów państwowych potężne ale jakoś nie ma gospodarza i wszyscy chcą z kosza wyjmować nic nie wsadzając w zamian. Kołderka jest za krótka w budżecie państwa ale kominy płacowe jakoś nie adekwatne do tej kołderki

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zjaryz

• 289 / 6050
  • Zaawansowany użytkownik
14-10-2008, 20:17
^lowend
Eee tam... Twoja odpowiedź jest, przepraszam za wyrażenie, głupia. Najłatwiej jest tak napisać: a schowaj się prostaku do dziury i nie marudź!
Nie rozumiesz w czym jest problem. Nie chodzi o to, że Kaczkowski jest razem ze swoją muzyką za trudny, zbyt wymagający. Męczy mnie, denerwuje, doprowadza do szału to, że jest traktowany przez dużą część polskiego społeczeństwa jak wyrocznia: To jest dobre, a to złe - i nie ma od tego odwołania, i nie może być inaczej.

Zresztą atopos wyraził to bardzo dobrze. Po co mam go powielać?

Ograniczyć Kaczkowskiego w trójce(pasie się za państwowe pieniądze)!
zjaryz

Rafaell

• 5033 / 6079
  • Ekspert
14-10-2008, 20:34
>> zjaryz, 2008-10-14 20:17:19
>Ograniczyć Kaczkowskiego w trójce(pasie się za państwowe pieniądze)!

A za czyje ma pracować jak to radio państwowe? może chciałbyś go wysłać w stronę Marka Niedźwiedzkiego, słuchasz tamtej stacji w której pracuje?. Fakt nie wiem z kuluarów jaka jest polityka promowania ludzi w 3PR ale ludzie telefonicznie kadzą, sporo nie chce zmian i zrobił się kult jednostki ale czy dla tego należy go wykopać ? Kogo później? Wojciecha Mana, Grzegorza Wasowskiego? a może Jerzego Kordowicza, bo obija się w nocy nadając za długi sygnał rozpoznawczy EL-muzyki przecież to państwowe pieniądze!
Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zjaryz

• 289 / 6050
  • Zaawansowany użytkownik
14-10-2008, 22:25
^Rafaell

Krzyczę: Ograniczyć!

nie wyrzucać, nie przenosić, ale zachować zdrowe proporcje.

I zatrudnić NOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zjaryz

iwok

• 169 / 6081
  • Aktywny użytkownik
15-10-2008, 19:31
To co puszcza Kaczkowski niekiedy mi odpowiada a innym razem nie, ale w Trójce lubie właśnie tę różnorodność w jedności.  
Myślę o audycjach autorskich, w których prezenter może puszczać to, co mu się podoba bez żadnych ograniczeń.  W Trójce był kiedys taki zwyczaj, że codziennie przez Powtórką z Rozrywki miał swoją cykliczną audycję: jednego dnia był to korneliusz Pacuda (zapuszczał country od którego aż włosy stawały na plecach), innego dnia był ktoś z balladami ogniskowymi, innego był Ptaszyn itd.  Wiele z tych propozycji było bardzo daleko od moich upodobań muzycznych, ale i tak słuchałem tego z przyjemnością.  Dzisiaj mam wrażenie Trójka została zdominowana przez tzw. muzykę alternatywną (które to okreslenie mnie starego punkowca dość dziwi BTW).  Niewiele z tego co proponuje Stelmi, Gacek, Metz czy Obszańska mi podchodzi, ale to nic słucham i tak.  Dlatego wołam: ręce precz od Kaczkowskiego, i Ptaszyna, i Kaczkowskiej, i Stelmiego i Kydryńskiego też!  Niech każdy ma w Trójce swoje miejsce.

iwok

• 169 / 6081
  • Aktywny użytkownik
15-10-2008, 20:30
-> atopos

bez przesady - Trójka w sumie pewien poziom trzyma.  Ogolnopolskie radio nadające bez przerwy Residentsów, Pere Ubu czy nawet Marylin Mazur byłoby w sumie nie do zniesienia.

iwok

• 169 / 6081
  • Aktywny użytkownik
15-10-2008, 21:18
Masz rację - zgadzam się.  
Mnie chodzi o to, że Trójka w założeniu jest radiem dla "Pań z biura z pewnymi pretensjami"  (przepraszam jeśli kogos uraziłem -sam też słucham Trójki :-)) a to o czym Ty piszesz to jest świetny pomysł na niszowe bezkompromisowe radio internetowe.  
W sumie i tak mamy dużo szczęścia, że Trójka nie realizuje tzw. misji i nie tworzy audycji np. pt. "Spiewanie po lodzie" albo innych takich - jeszcze...

Chruper

• 143 / 6069
  • Aktywny użytkownik
15-10-2008, 21:27
odpowiedź na tytuł wątku -> nie

prawdę mówiąc, to ja często nawet nie wiem co on puszcza, ale uwielbiam go słuchać (nie wrzeszczy ciągle i bełkocze w rytmie karabinu zapodany z muzycznym podkładem w kompresji całości)

iwok

• 169 / 6081
  • Aktywny użytkownik
15-10-2008, 22:00
> Ach, jak ja kocham to... "mniejsze zło" ! ;)

to już jest lekko perwersyjne ;-)

iwok

• 169 / 6081
  • Aktywny użytkownik
15-10-2008, 22:08
Prowokator!
Słucham sobie właśnie the modern dance i stwierdzam autorytarnie, że do radia się nie nadaje (to by była profanacja po prostu).

iwok

• 169 / 6081
  • Aktywny użytkownik
15-10-2008, 22:39
Moja pięioletnia córka, która nie może zasnąć i siedzi sobie ze mną na fotelu, dokładnie przy tym kawałku powiedziała cytuję: "fajna muzyczka"

iwok

• 169 / 6081
  • Aktywny użytkownik
15-10-2008, 22:46
Aż mnie kusi, żeby puścić Aptekę.  Nie, muszę być odpowiedzialnym ojcem.

markslav

• 11 / 6043
  • Nowy użytkownik
15-10-2008, 23:57
Odnośnie tematu, krótko. Absolutnie się nie zgadzam, że jest go za wiele. Uważam, że z ludzi pracujących w radiach komercyjnych w latach 80tych swoim działaniem, muzyką nadawaną , wpływem na młodych zasługuje na największy szacunek. Genealnie słucham metalu i rocka i z ogromną przyjemnością słucham relacje z koncertów, wywiady z muzykami. Dla mnie emocje Pana Kaczkowskiego są jaknajbardziej naturalne i miewam podobne. Odnośnie audycji zjednoczonone królestwo - to jak widać kwestia gustu, dla mnie zawsze nuda jak wszystkie wariacje na temat "brytyjskiego rocka nadającego się do nadawania w radiu".  

kopaczmopa

• 786 / 6022
  • Ekspert
16-10-2008, 09:27
obawiam sie ze pan Kaczkowski jest tu sadzony za wlasny gust. Owszem ma swoje odchyly (Tori Amos, ostatnio Marillion, ktory po odejsciu Fisha jest niezly ale to juz nie ten Marillion) ale ogolnie puszcza niekiedy naprawde kawal dobrej muzy. Nie zawsze mi sie to podoba ale czasem znajduje i tam perelki.
Slychac ze kocha muzyka, cieszy sie z kazdej nowej plyty jak dziecko. Co w tym zlego?
Jest przynajmniej jakis, choc owszem moze irytowac.
Zreszta cala trojka jest jakas ( no srednio przepadam za redaktorem Baronem , ktory z lekka przynudza i do listy sie nie nadaje).
Ciekawego Rokosa z Trojki wygoniono (?), Beksinski juz dawno nie zyje, stara sie Stelmach ale tez nie we wszystkie nawet rockowe gusta trafia.

Nagle sie okazuje ze Niedzwiecki woli Lionela Ritchie...promuje sie jakis Bisiorkow z Eski, ktorzy krzycza i nie maja nic madrego do powiedzenia.
Ma racje Rafaell, Trojka moze nie jest tak dobra ale i tak lepsza niz to co oferuja inne stacje.
ciekawosc brzmienia

Rafaell

• 5033 / 6079
  • Ekspert
16-10-2008, 20:48
>> atopos, 2008-10-16 04:31:08

Bardzo mi się podoba to co napisałeś

>bo tak Cie ta ekipa wychowala i wychodowala,

Jest dokładnie tak jak piszesz, wybacz ale z tego powodu nie zacznę zupy jeść rekami. Wiem ze Cie to wkurza ale mało osób na przykład, samo się nauczyło pływać, za dużo wymagasz od tabula rasa.

Z tą Tori Amos, faktycznie też przesada; no ale u faceta też hormony buzują, ona kręci go jak cholera, no i sperma wylewa nam się z głośników ;)

Rafaell