Audiohobby.pl

Czy nie za dużo Piotra Kaczkowskiego w 3 PR?

Masskotka79

• 61 / 5994
  • Użytkownik
12-10-2008, 21:24
Włączyłam właśnie Trójkę i znowu Piotr Kaczkowski! Przecież on okupuje już prawie wszystkie dni tygodnia w mojej ulubionej rozgłośni! A gust muzyczny ma tak inny od mojego - zastanawiam się wręcz jaki on ma gust? Nadaje czasami taką "rąbankę", której nadaremno szukać na innych stacjach.  Ile można nadawać Maryllion? W Trójce nadaje także jego córka - Aleksandra Kaczkowska - i jest bardzo OK. Niestety, przesunięta ostatnio w okolice sobotniej północy, a szkoda, bo ma o wiele ciekawsze obszary muzycznej eksploracji niż szanowny tatuś.

Wiem, że ponoć Piotr Kaczkowski "ukształtował" lub "kształtował' muzyczne zainteresowania wielu osób w latach osiemdziesiątych i wiele z nich wielbi go jako "boga", lecz moim zdaniem ten Pan obecnie raczej szkodzi niż pomaga kulturze muzycznej w Polsce. Wielu innych w Trójce np. Wojciech Mann, Piotr Stelmach, Piotr Metz czy Mariusz Owczarek ( a nawet Marcin Kydryński) mają o wiele lepsze nagrania i "wykopaliska" (odkrycia) niż Kaczkowski.

Co o tym sądzicie? Bo ja już Piotrowi Kaczkowsiemu mówię stanowczo - dość!

Massi

Arek_50

• 1130 / 6085
  • Ekspert
12-10-2008, 21:42
Pan Piotr to taka "Trojkowa " instytucja " od poczatku zaistnienia tego programu jesli nie wiesz.Nie wypada sie irytowac zawsze mozna wylaczyc lub zmienic program. : )))

zjaryz

• 289 / 6050
  • Zaawansowany użytkownik
12-10-2008, 21:47
Precz z Kaczkowskim!
zjaryz

cocor2007

• Gość
12-10-2008, 21:49
Więcej Ptaszyna !

tomekl3

• 628 / 6085
  • Ekspert
12-10-2008, 21:56
Kaczkowski, już chyba dziecinnieje na starość.Ten chwyt z otwieraniem z folii nowej płyty się przejadł.I ten zachwyt nad każdą, nawet beznadziejną ,płytą:)
tomek

• Gość
13-10-2008, 08:29
...że jest INSTYTUCJĄ/IKONĄ w kontekście programu III -ego to pewne, ale Maskotka ma rację, chyba Trójka zaczyna z tego statusu nadmiernie korzystać.
Myślę, iż ma ogromną wiedzę muzyczną, ale faktem jest też to, że JEGO muzyka już niekoniecznie stanowi muzykę słuchaną przez większość obecnych słuchaczy tego programu...
Tak czy owak, gdy jadę autem na drugi koniec Polski, to i tak po chwilowym przejściu na inne stacje radiowe jednak szybko "skruszony" powracam do Trójki. Nawet do audycji Kaczkowskiego :))

lowend

• 24 / 6083
  • Użytkownik
13-10-2008, 10:42

A dla mnie pan Kaczkowski jest zacny, toppowy i ponadczasowy.  Gust, jak każdy, Pan K. ma swój. Dla mnie to mistrz i raczej mi go za mało tam w PR3. Bez niego te ileś lat "przedtem" byłoby nijakie i szare.
Odnośnie młodszej Pani Kaczkowskiej to raczej nie przypada mi do gustu jej sposób prowadzenia audycji, muzyka też umiarkowanie.

Przyznaję, że Ptaszyn to drugi mistrz (oczywiście jak dla mnie, subiektywnie).
M. Kydryński: duży plus za wybór materriału, i raczej minus za specyficzną manierę prowadzenia programu (te różne "mmm", "wyrafinowane" słówka, trochę pretensjonalność i pogoń za swoim wizerunkeim).

Bardzo dziwnie odbieram program Zjednoczone Królestwo: zawsze mam wrażenie, że to audycje archiwalne lub odnoszące się do przeszłości muzycznej (może tak jest?). Muzyka tamże: nie moja.

Wszystko to co wyżej oczywiście bardzo, bardzo subiektywnie ...
low-end

zjaryz

• 289 / 6050
  • Zaawansowany użytkownik
13-10-2008, 20:00
^atopos
chylę przed Tobą czoła, boś mi wyraził swoim językiem giętkim to, co pomyślała też moja głowa...

po stokroć precz z Panem Piotrem Kaczkowskim z programu trzeciego!!!!!!!!!!!!!!!!
niech go weźmie jakaś stacja komercyjna - jeszcze im dopłacę!!!!!!!

pozdrowienia
zjaryz

burz

• 11 / 5989
  • Nowy użytkownik
14-10-2008, 01:15
atopos:
żartujesz, czy prowokujesz?
Żądam likwidacji mojego konta i postów!

lowend

• 24 / 6083
  • Użytkownik
14-10-2008, 09:26
>>zjaryz >>

>>>po stokroć precz z Panem Piotrem Kaczkowskim z programu trzeciego!!!!!!!!!!!!!!!!
niech go weźmie jakaś stacja komercyjna - jeszcze im dopłacę!!!!!!!  >>>>

No przecież możesz "gałeczką" znaleźć się magicznie w objęciach jakiejś stacji komercyjnej, nieprawdaż?
... i stres Kaczkowsko-marillionowy zniknie...

siemka :)

low-end

Rafaell

• 5033 / 6079
  • Ekspert
14-10-2008, 10:13
Trochę za dużo Piotra Kaczkowskiego ale co w zamian? Na jego córce się rozczarowano miało być bez umcawy i bardziej artystycznie (rozmawiałem telefonicznie z nią jak się pojawiła na antenie,mówiła "umcyk, umcyk oj nie!") , no i dobre właściwe działania redakcji programowej, przesunięto ją w strefę czasową działania Morfeusza. Strefa wolna od angola zamiast Kaczkowskiej  też jest trochę kontrowersyjna ale temu człowiekowi nikt nie pomaga a wbrew pozorom muzyki nie anglojęzycznej i ciekawej jest masa ale jeden człowiek jej nie ogarnie i nie wybierze rodzynków-trzeba je  samemu wyłowić  (doba to 24 godziny). Widać mądrą prywatna politykę ostatnio przegadanych audycji muzycznych Marcina Kydryńskiego polegającą na skupieniu się na muzyce Portugalskiej, Hiszpańskiej. Mimo wszystko Marcin uważaj rutyna zabija.Działania typu zwiedzanie świata z Trójką są ciekawe może nam zabłyśnie na antenie jakiś nowy Kapuściński na razie za dużo improwizacji, wiem ma być spontanicznie ale przed wyjazdem do danego kraju pasowało by wiedzieć trochę więcej niż parę o nim banałów z przewodnika. Powiem krótko konsultacja z odpowiednimi placówkami przed wyjazdem do danego kraju wskazana (to i tak droga na skróty ale czas,czas,czas). Wiadomości ekonomiczne, hm, ja wiem ze ci najlepsi spece od gospodarki siedzą na wysokich stołkach i za duże pieniądze ale dziennikarstwo ma to do siebie że wymaga zbierania masy informacji i umiejętnego jej przetwarzania a przede wszystkim wyciągania właściwych wniosków. Informacja że jak na zewnątrz świeci słońce o tym ze na zewnątrz świeci słońce nie jest jakąś wybitną informacją ekonomiczną, chciało by się coś więcej usłyszeć co naprawdę w trawie-gospodarce piszczy.

Stację tą ogólnie bardzo lubię, mimo różnych niedomagań i teraz nie wiem czy tylko dla tego ze nie ma lepszej, czy dla tego że jest taka dobra? Wolał bym to drugie ale niestety jest to pierwsze.

Trochę się boję że audycja programowo pójdzie w stylu wypowiedzi  kolegi Mammonia. Lata lecą a ja jednak chciałbym móc posłuchać także nowej muzyki nawet czasem tej trudnej ale ocierającej się o sztukę.

Czas polowań na nowych prowadzących już powinien być rozpoczęty, tylko czy rada programowa będzie w stanie temu podołać?

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dong

• 541 / 6051
  • Ekspert
14-10-2008, 10:24
Polskie Radio Program Drugi i po kłopocie.  :)

ps. mam nadzieję, że go nie zaorają... przyszłość stale niepewna.

Rafaell

• 5033 / 6079
  • Ekspert
14-10-2008, 10:53
>> dong, 2008-10-14 10:24:54
Polskie Radio Program Drugi i po kłopocie. :)

Jak ktoś lubi słuchać różnej muzyki tak jak ja to 2PR nie pomoże-czasem słucham, poza tym pisałem że w wyniku akcji PIS-u zabrano, częstotliwości, dobre nadajniki, przekaźniki, etc. dla 1PR (miał być tą tubą propagandową-osobiście 1PR nie słucham). W Małopolsce w 2PR zarówno na 104,9MHz (80dB) jak i chyba z Rabki ciut lepiej? 90.4MHz (57dB) słychać z szumami, małą klarownością dźwięku, które po prostu przy muzyce poważnej dają ostro po uszach (3PR 99,4Mhz sygnał 100dB technicznie nadaje najlepiej ale było jeszcze lepiej coś się zapuścili technicznie tak z 2-3 lata temu). Jakbym mógł to podkupił bym  paru ludzi z Radio Jazz :) No ale to także jak muzyka poważna strefa bardziej niszowa i pewnie tylko Ptaszyn kochany będzie szalał. Oj brak Jana Webera i Willis Conovera brak :(

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

yosarian

• 35 / 6084
  • Użytkownik
14-10-2008, 11:15
Ja tam lubię Piotra , bo to na nim się wychowałem , i choć muzycznie nie całkiem się zgadzamy to jednak klimat i jego głos robią swoje.Jak się znudzi to puszczam inną stacje,i po kłopocie.

Rafaell

• 5033 / 6079
  • Ekspert
14-10-2008, 11:34
Moje dzieciory też lubią Piotra, ale radia mało słuchają, muzyki szukają w necie,od kolegów,.... Dla takich dinozaurów a raczej leniwców internetowych jak ja Piotr jest tym łącznikiem z nowym ale właśnie ostatnio zauważyłem że wszyscy się starzejemy i to pełne powierzenie buszowania po nowej muzyce Piotrowi się po prostu nie sprawdza :( W Tym co do tej pory puszczał jest świetny ale nowe trendy zostawmy młodym , nawet nie opierzonym ale chciwym na muzykę prezenterom; na pewno jak przyjdzie na to czas godnie odbiorą pałeczkę przewodnika stada,-taka kolej w życiu.

Rafaell