Trochę za dużo Piotra Kaczkowskiego ale co w zamian? Na jego córce się rozczarowano miało być bez umcawy i bardziej artystycznie (rozmawiałem telefonicznie z nią jak się pojawiła na antenie,mówiła "umcyk, umcyk oj nie!") , no i dobre właściwe działania redakcji programowej, przesunięto ją w strefę czasową działania Morfeusza. Strefa wolna od angola zamiast Kaczkowskiej też jest trochę kontrowersyjna ale temu człowiekowi nikt nie pomaga a wbrew pozorom muzyki nie anglojęzycznej i ciekawej jest masa ale jeden człowiek jej nie ogarnie i nie wybierze rodzynków-trzeba je samemu wyłowić (doba to 24 godziny). Widać mądrą prywatna politykę ostatnio przegadanych audycji muzycznych Marcina Kydryńskiego polegającą na skupieniu się na muzyce Portugalskiej, Hiszpańskiej. Mimo wszystko Marcin uważaj rutyna zabija.Działania typu zwiedzanie świata z Trójką są ciekawe może nam zabłyśnie na antenie jakiś nowy Kapuściński na razie za dużo improwizacji, wiem ma być spontanicznie ale przed wyjazdem do danego kraju pasowało by wiedzieć trochę więcej niż parę o nim banałów z przewodnika. Powiem krótko konsultacja z odpowiednimi placówkami przed wyjazdem do danego kraju wskazana (to i tak droga na skróty ale czas,czas,czas). Wiadomości ekonomiczne, hm, ja wiem ze ci najlepsi spece od gospodarki siedzą na wysokich stołkach i za duże pieniądze ale dziennikarstwo ma to do siebie że wymaga zbierania masy informacji i umiejętnego jej przetwarzania a przede wszystkim wyciągania właściwych wniosków. Informacja że jak na zewnątrz świeci słońce o tym ze na zewnątrz świeci słońce nie jest jakąś wybitną informacją ekonomiczną, chciało by się coś więcej usłyszeć co naprawdę w trawie-gospodarce piszczy.
Stację tą ogólnie bardzo lubię, mimo różnych niedomagań i teraz nie wiem czy tylko dla tego ze nie ma lepszej, czy dla tego że jest taka dobra? Wolał bym to drugie ale niestety jest to pierwsze.
Trochę się boję że audycja programowo pójdzie w stylu wypowiedzi kolegi Mammonia. Lata lecą a ja jednak chciałbym móc posłuchać także nowej muzyki nawet czasem tej trudnej ale ocierającej się o sztukę.
Czas polowań na nowych prowadzących już powinien być rozpoczęty, tylko czy rada programowa będzie w stanie temu podołać?
Rafaell
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------