No i złamałem się. Kupiłem używane Oppo UDP-203. Nie wszystko jeszcze w nim sprawdziłem ale jak na razie jest sprawny. Największe wrażenie robią oczywiście płyty 4K z HDR ale zwykłe BD też całkiem ładnie wyglądają. Bardzo dokładnie przetestowałem brzmienie stereo UDP-203 i muszę przyznać że prawie doszło do detronizacji mojego Marantza SA7001. Oba odtwarzacze mają inny charakter brzmienia. Oppo gra żywo, dokładnie i bezpośrednio. Marantz jest trochę zamulony ale za to bardziej przestrzenny. Metal, Rock, Pop a nawet gorzej nagrana Muzyka Poważna, wypadają lepiej na UDP-203. Tą ostatnią Oppo czasami wręcz ratuje, sprawiając że chce się jej wreszcie słuchać. Na dobrze zrealizowanych płytach SACD to jednak Marantz pokazuje klasę. Bardzo podoba mi się funkcjonalność UDP-203. W ekranowym menu można sobie tak wszystko ustawić żeby potem w czasie słuchania muzyki wszystko było dostępne z poziomu pilota i wyświetlacza na froncie. Nie trzeba więc za każdym razem włączać TV lub projektora. Oppo to bardzo uniwersalny odtwarzacz zarówno do filmów jak i do muzyki i pewnie dlatego tak słono trzeba za niego płacić. Oby okazał się jeszcze tylko równie żywotny to nie pozbędę się go do końca życia.