Składałem całą tą wieze i zeby nie było za różowo okazało sie że padło coś w Tunerze, bo sygnał koszmarnie słaby a i stereo nie działa....
O..... bogowieeeeee pomóżcieeeee .
No i pomogło, w tunerze wyszukałem zimne luty na pośredniej na filtrach ceramicznych, które tak zaprojektowano na płytce że ciśnie się z wypustem kabli..... no i w końcu muisiało pójść.
Się przelutowało ale stereo nie działa......
No to podłączyłem się przede wszystkim do pośredniej pod ustawienie 0 v na strojeniu pkt 11 i 12, mamy dwie cewki, zgrubną i dokładną idealnie zrobiłem na zero, dalej stereo nie ma no to odkryłem że podkówka VR05 podaje sygnał kiedy stereo się zaświeci ( nie mam schematu więc na czuja i coś z wiedzy), no tak delikatnie tknąłem i jest stereo.
Przywracanie stanu działania poprawnie uważam za zamknięte, sprawdzone wszystko i działa poprawnie, stroi , stereo jest, stracje czysto hulają.
Czułość dobra, 3 filtry ceramiczne robią dobrą robote.
Nareszcie, wieża ustawiona, kaseta włożona i nagrywam sobie z radia , jest piękna...., śliczna, wskaźniki wychyłowe ładne i nie można oderwać wzroku.
https://photos.google.com/share/AF1QipPGVPA99NsSV6Kdm3IFrrLUBiL9c9XmjTtbXoARinIqrAeQh9txjk-kuu6gsI-X8g?key=LWFJTFV5QjlGTU5sU2hnTi1yT0NVWDdMLWlJeFl3Pózniej może filmik stworzę.