P.S. Co z tymi magnetofonami? Ile ich masz, ile ma być jednocześnie podpięte?
Jednocześnie podpiętych to myślę że dwie sztuki obowiązkowo, najlepiej trzy :)
Oczywiście jeszcze ze trzy inne wejścia bo musi być na DAC-a i jakiś CD. Wejścia gramofonowe z głowy bo kupiłem przedwzmacniacz do tego- oddzielne pudełko. Chociaż ze względu na jej urodę rozważam czy nie potraktować go jako część składową urządzenia które zamierzam zlepić.
Myślałem również o tym żeby Malinka jako odbiornik sieciowy również była częścią składową tego mojego Frankensteina, ale odpuściłem.
Za duży kombajn by był z tego wszystkiego w kupie.
ed. tak poza konkursem to wczoraj pochłonęły mnie pomiary jak to regulacja barwy wpływa źle na dźwięk.
Badałem dwa wzmacniacze- Rotela i H/K
W przypadku Rotela nie jest dobrze, po włączeniu barwy przede wszystkim dostaje po łbie separacja kanałów. W efekcie na słuch jest wyraźnie gorzej nawet bez pomiarów hahaahaha. Coś jakby >mono< włączył i tylko trochę kanałów.
Co do H/K nie jest już takie oczywiste i różnica jest minimalna. To co wyczytałem że ten wzmak chwalony jest za zdolność odrywania dźwięku od membran głośników jest w dalszym ciągu zachowana. I w zasadzie mało zależna od tego czy klawisz korekcji jest na ON czy też na OFF . Raczej zależy to od samego nagrania :)
Tak po chłopsku: z g..... bata nie ukręcisz. Tak i ten H/K- jak jest g....... na wejściu to on zapachu fiołków nie zrobi z tego.
--- w sumie był jeszcze trzeci-stary Philips- ale on nie ma możliwości odłączenia regulacji tonów co nie przeszkadza mu brzęczeć baardzo ładnie :) Nie było jak sprawdzić po prostu