Jeszcze trochę i ja też zacznę odmrażać uszy :)
Trochę z innej beczki teraz bo było pytanie co w zamian Technicsa i żeby miało dużo lampek itp....
No to kurna chyba JVC też świecące dosyć fajnie by znalazł. Mam dwa magnetofony JVC i np taki TD V 66 bardzo ładnie świeci. KD VR5 też :) ale z daleka to można je pomylić. Poza tym TD gra znakomicie chociaż w/g mnie ma skłonności do rocka :)
Żeby to napisać to w zasadzie przez kolegę który mi wcisnął CD-- JVC XL-Z 574 do naprawy.
Wiele naprawy nie było, po wytrząśnięciu zaschniętych robali które od pokoleń w nim żyły cd ruszyło.
Kłopot że trochę inaczej świeci niż magnetofony ale zapewne znajdzie się jakiś od JVC który też będzie miał miodowy wyświetlacz.
Większy kłopot mam ja bo ten CD zaskoczył mnie tym że w/g mnie gra znakomicie i chyba będę z kolegą targował :)
JVC napchało tam jakichś swoich wynalazków typu PEM i ma nawet wyjście cyfrowe.
(może ktoś coś wie o cd-kach JVC i zechce odezwać się ? )
--
Bardzo ładnie świecący wzmacniacz JVC też widziałem ale numerków nie pamiętam. Taki sam kanciak jak do kompletu do posiadanych magnetofonów.
Najważniejsze jest, że są bezawaryjne, a obsługa dziecinnie prosta. Wystarczy włożyć płytę i nacisnąć przycisk start.
No ja nie mam lekko bo D2 to dla zaawansowanych :) Trzeba się łapą pofatygować wycelować i opuścić wajhą ramię.
Ale odstawia już samodzielnie hehehehe. Ma wkładkę 270C