Patrząc na zdjęcie 6 kaset z aukcji:
Góra:
- Lewa: poziom dolby 400Hz 200nWb/m (nie ma jej w instrukcji)
- Prawa: poziom odczytu 315Hz 0dB 250nWb/m (Playback Gain Adjustment, tylo że masz 250nWb/m a nie 160nWb/m czyli Twój Technics pokarze +4dB powyżej 0 na wskaźniku, na wyjściu nie będzie 0,4V tylko jakieś 0,63-0,65V)
Środek:
- Lewa: 3150Hz -7dB (pomiar prędkości przesuwu taśmy i parametru wow&flutter)
- Prawa: 1kHz (wydaje mi się, że chodzi o ustawienie wysokości głowicy, ale nie mam pewności, nie ma o tym mowy w instrukcji serwisowej)
Dół:
- Lewa: zakres 31,5Hz do 18kHz i 315Hz -20dB (ta kaseta służy jak sądzę do zbadania częstotliwości przenoszenia przy odtwarzaniu Playback Frequency Response, zakres częstotliwości jest nieco inny, ale mieści się w zakresie tego co podaje instrukcja)
- Prawa: 10 kHz -6dB (do ustawienia azymutu, nie jest to częstotliwość i poziom podany w instrukcji, ale można go również wykorzystać)
Nie wiem czemu na kasecie z azymutem są podane 2 poziomy nagrania dla kaset Fe i Cr ? Tak czy inaczej można ją wykorzystać do ustawienia skosu głowicy. Ogólnie najważniejsze jak dla mnie sygnały są (poziom wyjściowy, dolby, azymut, prędkość przesuwu i w&f), trzeba tylko uważać na poziomy i mieć świadomość co robić jak są równice w odniesieniu do instrukcji serwisowej.