Conto Usuniente, 2008-12-30 16:01:5
"...vintage kolumny bywały kiedyś piękne, nie to co dzisiaj, kiedy nawet drewno wygląda i "czuje się" jak plastik :( "
Wyglad jak wyglad, ale co do ich jakosci dzwieku, to wspolczesne typowe kolumny maja powazne problemy aby wiekszosc z tamtych dogonic. Granie zza koca - lub kilku - dudnienie i pare innych, to typowe przywary dzisiejszych kolumn.
Dla mnie - przynajmniej na dzien dzisiejszy - nie ma powrotu do wspolczesnych kolumn..., no chyba, ze jakims cudem pojawi sie jakis wybitny wspolczesny glosnik, przewyzszajacy jakoscia dzwieku staruszki - w co troche watpie - i dane mi bedzie posluchac - tylko w takim wypadku powrot mozliwy.
No i fotka mojej rodzinki Tannoy (zamieszczona juz gdzies tu na forum, ale w temacie nie zwiazanym z kolumnami vintage). Brak na fotce jeszcze ostatnio nabytych 15 calowych basowcow Tannoya, tak samo wygladajacych jak te 15 calowe Dual Concentric-i na fotce, przykrecone do prowizorycznych odgrod.
A tak wygladaja - na drugiej fotce - te same monitory (te w wiekszych obudowach) z maskownicami.