Audiohobby.pl

Kolumny VINTAGE

lancaster

• Gość
04-01-2009, 14:25
cir, mozna wiedziec jaki to mocny wzmak jest dla Ciebie synonimem "drapieżności" dźwięku ?
Moze sie nie rozumiemy....

cir

• 360 / 6107
  • Zaawansowany użytkownik
04-01-2009, 14:27
kot
mamy porownywac cos miedzy pokojami ?? to trzeba namowic mcgywera :))

rozumiem ze chcesz robic porownania we wspolnym pokoju na kilku zestawach,tyle ze te pokoje to klitki na małe monitory czy zamkniete obudowy
dlatego flgowiec jozwy dudnił jakby wpadł do studni i nawet swieze topowe velumy z pierwszej reki nie pomagały:))

lancaster

• Gość
04-01-2009, 14:31
cir, sorki ale glosnik jozwy to jest dobry dla jozwy....co z aproblem by bylo zatkac mu wydmuch....mowinien grac wtedy bossko, no ni ?
Jak to paczka za 50 Kzł....no chyab ze one teraz wszystkie tak grają....dokładnie jak ze studni :))))

cir

• 360 / 6107
04-01-2009, 14:32
lancaster
taki ktory jest w stanie ruszyc np cremone tak jak nigdy nie chodziła i nie stracic z barwy i muzykalnosci ktora miałem na diabełkach
trudno o taki wzmak nawet nie ma co posłuchac na rynku,ja zaryzykowałem z monoblokami na 813 w PP i wreszcie mam wrazenie ze oderwałem sie od stereotypow z zestawianiem klockow i jednoczesnie ograniczen z ktorymi sie godzimy

K2 nie napedzi 10 W lampa,owszem zagra ale nie napedzi

lancaster

• Gość
04-01-2009, 14:41
cir
Co rozumiesz pod pojęciem : napędzi ????

Dla mnie to kontrola w całym pasmie przy poziomach głośnosci sprawiajacych ze natęzenie dźwieku staje się malo komfortowe(czyt. jest za glośno)
Zwartosć, dynamika itp.
A jezeli coś daje wiekszy czad/kopa/rozpiętość/skalę to bardzo proszę....tylko trzeba to najpierw podlaczyc obok i porównac.
Zapewniam Cię ze jakbyś poslucha takich tannoy srm przy cremonie to bys z tej calej opercji wyszedl zarobiony i zadowolony :)))

lancaster

• Gość
04-01-2009, 14:42
.... 813 ciekawa sprawa....fabryczny czy diy ?

Cervantes

• 398 / 6107
04-01-2009, 14:45
Może po prostu mały miting przy winie zrobić, posluchać i tyle.   PawelXYZ niedługo zrobi Oriony. Ja dostarczę Sabcie i sobie posluchamy. : )

.............................
no box is best box
.............................
When the Last Tree Is Cut Down, the Last Fish Eaten, and the Last Stream Poisoned, You Will Realize That You Cannot Eat Money

Cashlack

• 1566 / 6008
  • Ekspert
04-01-2009, 14:46
taki ktory jest w stanie ruszyc np cremone tak jak nigdy nie chodziła i nie stracic z barwy i muzykalnosci ktora miałem na diabełkach>

no właśnie!!!!!! Ja też byłem święcie przekonany, że to jest wszystko wina wzmacniacza, że mało mocy, że mało dynamiczny, że głośnik MUSI być dobry skoro taki drogi i nowoczesny, coś innego jest nie tak.  Że wystarczy znaleźć "muzykalne 200W" żeby to w końcu "ruszyło".  A to nie "ruszy" :-), choćbyś tam 1000W highendu przywalił.  Zagra jak AudioResearch + Wilson na AS 2007 (czytaj: kiepsko).

Teraz trzeba pomyśleć jak oni to kiedyś robili, że 5W nagłaśniało imprezę masową, a radio babci grało tak muzykalnie... (bo to był pieprzak w OB napędzany jakimś 0,5W z lampy)
Lity drut, first watt, full range.

cir

• 360 / 6107
04-01-2009, 14:52
lancaster
dlatego moj nastepny krok to k2 a nie cremona
czy kolumna jest "napedzona" /moze to nie udiofilskie słowo w pełnym pasmie /to poczujesz w całym domu i zapewniam ze nie chodzi o głosnosc. Kop a nieraz jak trzeba mega kop,przerazliwie szybkie narastanie i wygaszanie dzwieku i nadal jest przestrzen i barwa jak z lampy czarowanie wokalem i klasycznymi instrumentami przy poziomach dzwieku niedokuczliwych i niemeczacych na dłuzsza mete
dla scisłosci cremona nigdy tez tak nie grała z tranzystorem obojetne co przyniosłem do domu

lancaster

• Gość
04-01-2009, 14:55
cir, no to tym bardzej zapewniam ze 3,5W 2A3 tak wlasnie gra z np Heresy :)
Robisz ciszej i andal jest barwnie, dynamicznie i czytelnie....robisz jeszcze ciszej i znow to samo :))))
Nie ma uczucia utraty energii....o to chodzi ?
I mi też sie to podoba !:)

cir

• 360 / 6107
04-01-2009, 14:56
delta studio
czy fabryczny czy diy to trudne pytanie w tym przypadku :))
nikt w Polsce nie chciał mi tego zrobic z oficjalnych manufaktur,poza krajem przebicie w cenie jest zastraszajace stad raczej nie rusze sie poza granice z takimi zamowieniami

cir

• 360 / 6107
04-01-2009, 14:59
trafnie napisałes nie ma tego drazniacego uczucia utraty energii i zamierania przekazu

__kot__

• 724 / 6106
  • Ekspert
04-01-2009, 15:00
>> cir, 2009-01-04 14:27:23
>kot
>mamy porownywac cos miedzy pokojami ?? to trzeba namowic mcgywera :))

Nie - zaprosimy wszystkich chętnych do porównania ze swoimi cudami nowej techniki do nas - nie sądzę, że wielu przyjdzie...

A tak na marginesie - zauważyłeś, że znajdujesz już przeszkody/przciwności w momencie gdy jeszcze nawet nie ma zarysów AS\'09 ? :P

cir

• 360 / 6107
04-01-2009, 15:04
kot
ja posiedziałem w takiej klitce w kilkunastu chłopa pare godzin i jak ma byc kilka systemow i kilkudziesieciu chłopa /przy takim spektaklu to murowane / to musi byc duuzy pokoj czyli  np  kyriad :) bo inaczej to tylko tortury wyjda