Racja, to że sporo osób realizuje w domu na słuchawkach to wiadomo - sam ma takie doświadczenia i to również z DT-150 - co ciekawe, właśnie na nich udaje się zrobić całkiem sensowne brzmienie i na odsłuchu na porządnych monitorach nie ma płaczu, w przeciwieństwie do takich np. AKG K240 Studio, które przyznasz też często można spotkać w studiach na głowach.
Co do polecania to ja mówię o warunkach polskich - przejrzyj sobie forum EIS i poczytaj jakie słuchawki tam królują, w Polsce niewiele jest np. studyjnych Sony czy Fostexów, zupełnie inaczej niż w Stanach. Co do taniości to faktycznie teraz są w dobrej cenie, ale pamiętam czasy, kiedy były sporo droższe od typowo studyjnych AKG czy również sporo droższe od 990 i 770 Pro (swoją drogą, to że teraz są tańsze od tych ostatnich jest dla mnie niezrozumiałe!). W studiach zresztą słuchawki to przedostatnia rzecz (przed kablami) o której się myśli, więc hi-endów z reguły tam nie znajdziesz, a ceny studyjnych słuchawek są zbliżone.
Mam nadzieję, że nie sugerujesz, że "zbliżone warunki" do tych, które będą u potencjalnego użytkownika dają Ci dobre monitory.
---------------------------------------
wyprzedaż kolekcji rosyjskich słuchawek orthodynamicznych - Echo TDS-16, Echo H16 oraz Elektronika TDS-5.