Jestem posiadaczem dwóch par słuchawek Beyerdynamic - od kilku lat mam DT 770 PRO, na które namówił mnie Kolega, realizator dźwięku z TV (sam pracuję w TV, więc "studyjność do mnie przemawia) oraz Beyerdynamic T50p, które kupiłem z myślą o zestawieniu z HiFImanem 601 (którego nie kupiłem).
Po pierwsze - T50p bardzo polubiłem - w zestawieniu z iPodem 5g i AMP/DAC E07K (E17 też). Typowo jako portable. Ale kiedy znajomi z MP3store zrobili mi rekabling - oryginał zastapili grubszym kabelkiem Tonsila.
Rezystancja DC przewodnika w 20 stopni C 89,9 OHM/Km
Rezystancja DC ekranu w 20 stopni C 11,3 OHM/Km
Nominalna pojemność 47 pF/m
Rezystancja izolacji >5000 MOHM*Km
Napięcie testowe 1,5kV
Odcinek testowy 10cm
Dane z pomiarów tylko tak przytaczam ;) .
Słuchawki nabrały "mocy urzędowej" ;), swobody, poprawił się bas (choć i przedtem nie był zły jak dla mnie). Obsługowo zrobiło się też lepiej, już nie boję się,że zerwę kabelek. Oceniam,że zarówno zakup za 500 zł (używki w znakomitym stanie) jak i rekabling były dobrymi pomysłami. Oczywiście do rekablingu podchodziłem sceptycznie ale jest fajnie.
Ciekawi mnie porównanie z BD DT 1350 - podobne, ale odradzali mi je na MP3store, oraz z Philips Fidelio M1.. Może ktoś próbował ?
drugie nauszniki do domowe 770 PRO 80 omów. Rzadziej słucham, ale słucham. A przy okazji pytanie - czy zamiana na 770 32 omy miała by sens ? Brzmienie jest lepsze ? A może pójść w górę na 250 omów ? Jest gdzieś jakieś porównanie wszystkich wersji ?
Czasem myślę nad zamianą 770 na AKG K550. Mają dużą przestrzeń, sporo wysokich tonów. Podobno lepiej wziąć używki i rekablować, co jak twierdzi jeden znajomy, polepsza ich brzmienie.
Zetknałem się też z sytuacją, kiedy ktoś kupił BD T70p i po tygodniu oddał je w komis. Ja ich słuchałem i nawet mi się podobały. Ale króko miałem je na uszach. Czy byłby to lepszy wybór niż moje 770 czy AKG K550 ?