Z początkiem lutego zepsuł mi się Sony TC-K515S. Po naprawie i wystrojeniu, zachciało mi się sprawdzić właśnie to o co pytasz, czyli szumy taśm żelaznej Sony FXI C-90 i chromowej Sony UX-S C-90.
Mierzyłem programem RMAA 5.5. Rozpocząłem od zmierzenia szumów własnych karty dźwiękowej ze zwartym wejściem, potem skasowałem obie taśmy na stronie A z wyłączonym dolby, na stronie B z włączonym dolby S i zwartymi wejściami w magnetofonie. Podczas pomiarów dolby było wyłączone, a taśma w ok. połowie czyli jakieś 22min.
Oto wyniki pomiarów w plikach *.wav, do otworzenia właściwie każdym analizatorem FFT lub samym RMAA 5.5.
PS.: Nie mogę dodać plików, pracuję nad tym. Dowiedziałem się, że pliki są za duże, mają po 9MB. Nie wiem czy jak je zmniejszę to czy będą dobrze czytane. W oryginale mogę je wysłać na e-mail'a.
Niestety udało mi się dodać tylko fotkę, od góry szum własny karty, szum Fe bez dolby, szum Fe z dolby S, szum Cr bez dolby i szum Cr z dolby S.
Kolejna fotka, od lewej w dół Cr bez dolby, Cr z dolby S, Fe bez dolby i Fe z dolby S.