Acha... Gdyby ktos mial ochote budowac konstrukcje do odgrod, a taka, ktora zamiescilem 10.01.22 by mu odpowiadala, to dobrze by bylo, gdyby jeszcze sciagnal sobie wymiary ze skrzydelek (scianek bocznych) zamieszczonych na rysunku nr 1 w dn. 09.01.22. Niestety nie mam na tyle doswiadczenia z odgrodami, aby przewidziec, czy bez tych skrzydelek bedzie odpowiedni bas. W kazdym razie, jak przed ok. 10-ciu laty przywieziono do mnie dwie pary odgrod majacych tylko nie za szerokie (ok. 50 cm) sciany przednie, to bas byl - owszam - wysokiej jakosci, ale cichutki, malutki, anemiczny. Do konca, to i z tej konstrukcji nie wiem jaki bedzie, ale z tej, ktora mam aktualnie (boczki dookola calej sciany przedniej - szfa bez sciany tylnej), to juz jest kawal basiora i nisko schodzacego ,i jakosciowego, i ilosciowego. Jesli nic szczegolnego w najblizszych dniach sie nie wydarzy, co by moglo przeszkodzic, to w te sobote zweryfikuje to dwoch wybitnych w tej dziedzinie, z bogatym doswiadczeniem, kolegow z Poznania.
Juz sie boje werdyktu tak znamienitej komisji :-)