Fakt, do pięknych nie należy, te obrzydliwe przyciski... ale wyświetlacz jest fajny i do tego bardzo dokładny i dynamiczny. Według mnie gra lepiej niż Denon 700 i 800, nagrywa dość poprawnie ale ta automatyka od kalibracji to o kant d... niby kalibruje wszystko, pokazuje że skalibrowane ale tylko na porządnych kasetach dobrze nagra. Autokalibracja od Sony działa lepiej, co ma skalibrować to skalibruje a na śmieciu wywali błąd - i tak ma być. Co do zachowania się mostka tak jak na Twoim filmie to też godzinami szukałem przyczyny. Pasek pod naciskiem wydawał się napięty, więc go wykluczyłem, szukałem rozwiązań w mechanizmie. Rozbieranie składanie i tak do upadłego. Wreszcie pomyślałem, a co mi szkodzi, zmienię pasek i ... bingo. Ale to pikuś, jak już pasek funkcyjny założyłem, złożyłem wszystko do kupy to kolejny zgrzyt. Magnetofon ledwie ciągnie taśmę... co u licha? I znowu szare komórki dymią - o co kaman? Aż przypadkiem palcem odciągnąłem lewą rolkę... gra :D
Co było? Otóż w ostatnim czasie za dużo miałem do robienia magnetofonów z autorewersem... no i założyłem pasek główny na koła zamachowe jak do autorewersu - w efekcie lewa rolka ciągnęła w przeciwną stronę.... hehe
P.S.
Może by tak poprosić AUDIOTONE by te ostatnie wpisy przeniósł do tematu KENWOOD KX-7050 ?