Audiohobby.pl

AIWA AD-WX909

Macio4ever

• 407 / 292
  • Zaawansowany użytkownik
14-10-2025, 22:55
Jeśli to pomiar jest poprawny, to zacząłbym od: umycia dokładnego rolek i kapstanów oraz sprawdzenia czy nic nie ociera.

Sprawdzasz.
Jeśli bez zmian
Podmień rolkę/rolki
Sprawdź
Dalej to już rozbieranie - inny pasek, smarowanie łożysk kapstanów.

zoon

• 80 / 1285
  • Użytkownik
14-10-2025, 23:12
Tu bylo wszystko myte i wymieniane, bo poprzednie paski i walki sie rozpuscily i zamienily w czarny klej.

Z tego co zrozumialem to zrobilem pomiary i wiecej nic tu po mnie, nie bede kolejny raz placil za serwis zeby mi poprawilo parametry...gra jak pisalem, na 7 minutach 3-5 sekund roznicy, jutro znajde sobie utwory do testow takie ktore latwo zmierzyc

zoon

• 80 / 1285
  • Użytkownik
19-10-2025, 18:07
Ok, troche sie wyjasnilo. Pare dni temu wpadlem na znajomego, ktory mial stare serwisowe Stilonowki. Co prawda troche zjechane ale druga, zielona, na ktorej bylo pare czestotliwosci do ustawiania skosu itp a na koncu do ustawiania przesuwu, byla w bardzo dobrym stanie. Jak jej uzylem to od razu wszystko sie pieknie ustawilo, nawet w&f od razu zjechalo ponizej 1 na skali 0.3. Utwory, ktore zmierzylem z tloczonych niemieckich skladakow mialy czasy w rozciaglosci 4-7 minut zblizone do idealu z tolerancja 2-4 sekund (wiadomo, wyciszenie nie wioadomo jak mierzyc).

Gdy oddawalem miernik znajomemu, to mi pomierzyl te "serwisowke" z allegro. Ma on sporo zaawansowanych miernikow roznego rodzaju. No i okazalo sie, ze ta "serwisowka" jest nagrana na ok 2940-2970 ( mierzyl to jakis miernik z kilkoma miejscami po przecinku, ktory zliczal, sumowal i usrednial). Wyglada na to, ze po prostu chyba byl nagrany zle wygenerowany sygbnal?

Predkosci High nie ustawialem, bo mnie to nie interesuje, nie planuje uruchamiac masowej produkcji piratow, ogolnie to rzadko w ogole nagrywam.