Audiohobby.pl

B-215

Tmarecki

• 233 / 1976
  • Aktywny użytkownik
13-01-2026, 13:16
Ale żeby to było jakoś .....ładne ?
Ładny ogólnie nie jest, ale ma coś takiego w sobie co mnie przyciągało do niego i chciałem go mieć. Nie żałuję, że się zdecydowałem.
Marek

Hammer

• 5857 / 3146
  • Ekspert
13-01-2026, 13:21
nie ma gałeczek, ładnych wyświetlaczy...... taki kalkulator wielozadaniowy.

Tmarecki

• 233 / 1976
  • Aktywny użytkownik
13-01-2026, 13:55
Wyświetlacz chyba najbrzydszy jaki widziałem no i obsługa za pomocą przycisków też do najprzyjemniejszych nie należy, ale... broni się brzmieniem. I to mi wystarczy. A poza tym mam zamykaną szafkę i nikogo nie straszy ;)
Marek

AUDIOTONE

• 11519 / 6685
  • Ekspert
13-01-2026, 14:03
Marku co do recapu to fakt, słuchałem go u Artura przed recapem i jakoś szczególnego wrażenia na mnie zrobił. Ale już po recapie Arturo mówił że zmiana była diametralna. Recap to podstawa w 215-tce, tym bardziej że tam jest wylęgarnia Frako i innych zarazków. ;-) Po pożądnym recapie odwdzięczy się bardzo dobrym brzmieniem.
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

Tmarecki

• 233 / 1976
  • Aktywny użytkownik
13-01-2026, 14:23
Marku co do recapu to fakt, słuchałem go u Artura przed recapem i jakoś szczególnego wrażenia na mnie zrobił. Ale już po recapie Arturo mówił że zmiana była diametralna. Recap to podstawa w 215-tce, tym bardziej że tam jest wylęgarnia Frako i innych zarazków. ;-) Po pożądnym recapie odwdzięczy się bardzo dobrym brzmieniem.
Właśnie to napisał mi Staszek, żebym kupił po pełnym recapie albo założył że trzeba go zrobić i dopiero wtedy możemy oceniać jego brzmienie. Udało mi się kupić po serwisie i pełnym recapie choć przygody po podróży go nie ominęły. Na szczęście już wszystko jest dobrze. Nie wiem jak brzmiał przed serwisem, ale po gra wyśmienicie.
Marek

artekk

• 1782 / 6732
  • Ekspert
14-01-2026, 11:28
Gratuluję zakupu świetnego decka Marku ! To jeden z pomników techniki magnetofonowej. Może się podobać lub nie, ale to prawdziwy monster TOTL deck z czołówki światowej i na pewno marzenie niejednego deckofila. Mnie się akurat jego "inność" podoba, a jak się człowiek takim pobawi, to można się zakochać w tym brzydalu.

Marku co do recapu to fakt, słuchałem go u Artura przed recapem i jakoś szczególnego wrażenia na mnie zrobił. Ale już po recapie Arturo mówił że zmiana była diametralna.

Mówił Arturo, ale po tym co usłyszał od Stacha :)) Stach miał akurat dwie sztuki : zrobionego i do roboty, więc wie najlepiej co wniósł recap. Mój nie doczekał się jeszcze niestety. Zestaw kondensatorów z Mousera leży już z dwa lata, płytki do recapu zdemontowane i na tym koniec póki co. Ale jest w planach na ten rok, może się doczeka.
Analogowa Grupa Wywrotowa. Arturo

AUDIOTONE

• 11519 / 6685
  • Ekspert
14-01-2026, 13:44
Mówił Arturo, ale po tym co usłyszał od Stacha :))
A, widzisz ;-) teraz jest to jasne. Historia zatoczyła koło.
Wojtek.

Tmarecki

• 233 / 1976
  • Aktywny użytkownik
23-08-2026, 17:11
Tak wygląda mój deck po wymianie wyświetlacza. Jak dla mnie różnica kolosalna. Inna sprawa, że stary zaczął szwankować. Po włączeniu lewy kanał był niewidoczny, pojawiał się dopiero jak się "rozgrzał" po dłuższej chwili grania. Ogólnie jak dla mnie oryginał był słabo czytelny i brakowało mi w nim tego co lubię podczas słuchania: obserwowania jak pracuje wyświetlacz. Według mnie zmiana na duży plus.
Marek

Destroyer

• 424 / 2165
  • Zaawansowany użytkownik
24-08-2026, 09:13
Hmmmm..
Nie wiem czy przyzwyczaiłbym się do tego groszku. Mnie bardziej odpowiadałaby mi delikatna pomarańcza. Ale,co kto lubi...))
« Ostatnia zmiana: 24-08-2026, 09:32 wysłana przez Destroyer »
Stach

AUDIOTONE

• 11519 / 6685
  • Ekspert
24-08-2026, 20:24
Ciekawy groszek ;-)
Wojtek.

Tmarecki

• 233 / 1976
  • Aktywny użytkownik
25-08-2026, 23:05
Mi podobała się wersja ze zdjęcia, ale w momencie zamawiania dostępny był tylko w wersji "groszkowo"zielonej ;) Widziałem dzisiaj, że już są znowu dostępne wszystkie. Dla mnie każda lepsza niż ciemny, mało czytelny oryginał. To w sumie tylko dodatek do dźwięku, ale mimo wszystko lubię przyglądać się wskaźnikom podczas słuchania :)
Marek