pomysl na sokojnie....dzialalo wsio poprawnie....i nagle..dwie kieszenie nagle sie na raz zapsuly..tak na raz ??? oby dwie ???
Może zacznę od początku
Kupiłem z uszkodzoną lewą kieszenią i w lewej nie działał PLAY
Sprawdziłem DECK w domu i oprócz tej usterki nie stwierdziłem nic więcej ( revers był sprawny w obu kieszeniach )
Oddałem do naprawy i w obu kieszeniach wymienione zostały kółka zębate w lewej wyglądało to fatalnie w prawej wyłamany jeden ząb
Wymienione zostały: paski od licznika ,sprzęgła i główny 2 nowe zębatki to w lewej kieszeni
W prawej nowa zębatka i pasek główny
Po tej wymiana lewa kieszeń trochę nie ma siły przy przewijaniu do początku taśmy ale to zależy też od kasety jedną dowija bez problemu a z inną potrafi samą końcówkę zostawić niedowiniętą.Z prawą kieszenią nie ma problemu jeżeli chodzi o Play i przewijanie
W obu natomiast nie działa revers ale jak do mnie przyjechał po naprawie ale tu nie jestem pewien bo mało czasu miałem na sprawdzenie wydaje mi się że revers był OK
Dopiero wieczorem następnego dnia zauważyłem że nie przełącza na drugo stronę , pomyślałem ze któryś z przycisków nie jest włączony ale tu sie okazało że taśma nie reaguje na żaden z przycisków
Próbowałem przestudiować instrukcję ale ciężko to idzie z tłumaczem internetowym
To by chyba było na tyle