Ja mam jedną kasetę z allegro ta czarna nagrana na rs-bx808, jest bardzo dobra, głównie zależało mi na azymucie i wow. Trochę się już zużyła, więc czytając to forum i odnośnik do niemieckiego forum kupiłem te kasety od HPR.
Kaseta do azymutu bez przekładki faktycznie do niczego się nie nadaje. Kompletnie z czapy i plywajaco pokazuje azymut, raz w fazie, raz w przeciwfazie. Ale widać że na szybko składane, bo na wszystkie 6 kaset wszystkie miały taśmę założona na same rolki, z pominięciem bolców naprężający h taśmę.
Znalazłem po całym dniu prób w końcu taką obudowę, która chociaż w 1 stronę ustawia dobrze taśmę i azymut jest poprawny cały czas i kaseta stała się w pełni użytkowa. (w jedną stronę, druga niestety przekasza wciąż)
Zastanawia mnie ten opis tych kaset, że gdzieś tam HPR je testuje i podaje że wszystko jest ok... :D :D
Kaseta wow działa trochę gorzej od osobiście przezemnie nagranej, ale pewnie też trzeba by poszukać odpowiedniego opakowania, już samo założenie taśmy na bolce poprawiło prowadzenie...
Reszty nie miałem czasu sprawdzać, bo jak wspomniałem, każda trzeba rozkręcić i ustawić odpowiednio taśmę....