No , teraz mogę Was docenić , napisaliście spokojnie i z szacunkiem. Czytałem sporo o TL , studiowałem artykuły , chociaż dużo wolnego czasu nigdy nie posiadam. Naprawdę świetnie grają akurat te projekty kt zrobiłem. Wiem że występują zjawiska których "tak o" się nie zobaczy ani nie usłyszy ale skoro wzmaki działają i się nie psują to te niekorzystne zjawiska nie są widocznie najgorsze. Zawsze korzystałem z opisów producenta w przypadku przetworników więc często zastanawiałem się po co robić ich pomiary. Co do zwrotnic zawsze byłem dokładny i solidny. Jestem elektronikiem , ale znudziły mi się te wszystkie lutowania i kombinowanie różnych układzików, przesunąłem się tylko na akustykę. Nie lubię BR bo miałem i były daremne. Zawsze miałem wrażenie że głośnik basowy jakby się dusił , a ta rurka plastikowa to tylko odstraszała, mnie przynajmniej. Plastik w kolumnie to nieporozumienie , biorąc pod uwagę kolumny kt miałem( polskie i zagraniczne). Dlatego zacząłem próby z TL. I to było jak niebo a ziemia, potem zawsze robiłem testy sygnalów audio w danej kolumnie , więc słyszałem co i gdzie muszę poprawić. Co do Audacity, to pracuję nad całym wykresem , zmieniając amplitudy , wprowadzając różne zmiany uwzględniając możliwości moich kolumn , i dopiero był porządny dźwięk . Czyli bas konkretny, gdzie trzeba przywalił a gdzie trzeba zamruczał, wocal czysty, wyraźny a "cykanie" uwypuklone jak należy , a na wstęgach to bajka.