Skoro "Super Chrom", to ja wrzucę "Super (ferro)" C-60 ;)
Wpadły mi ostatnio jako gratis do zakupionych kaset, obie w folii. Myślę sobie: "O, fajnie! Kolejna ciekawostka, której nie znałem i to w dwóch egzemplarzach, więc jedną rozpakuję i sprawdzę, a druga zostanie sobie w folii". Więc rozpakowałem jedną i mile zaskoczył mnie widok obudowy, znanej chyba nam wszystkim :) Następnie zaskoczyła mnie rozbiegówka - także znana chyba wszystkim tutaj... Zrobiłem próbę nagrywania i okazuje się, że przyzwoite żelazo! Nie jakieś SUPER, jak pisze na kasecie, ale nagrywa się znośnie. Nawet bez użycia kalibracji poziom zapisu jest odpowiedni, brakuje jedynie trochę górnego pasma, co przy teście wyrównało użycie Auto Accubias (ONKYO TA-2360), a po włączeniu HX-PRO, górne pasmo zostało jeszcze podciągnięte - więc prawidłowo :)
Jednak żeby nie było tak pięknie, minusem tej kasety jest folia ślizgowa bez wytłoczki i taśma nie układa się równo, ale przecież wystarczy przełożyć folię ślizgową z jakiegoś zajeżdżonego Maxella czy TDK (obudowa czarna, więc nie będzie nawet widać) i po problemie... :)