Wcześniej z tego co pamiętam to pisalismy o tym w tym temacie. Ile standardowo wychodzi W/F, okolice bez względu na wersję nie wymęczonego egzemplarza to 0.02..0.03...% a różnice w serwisówce wynikają z kraju przeznaczenia i norm. USA (NAB) , Europa DIN i Japan JIS. Które niestety nie są opisane w instrukcji. A wskazania właśnie są w tych różnicach. Inaczej nie da się tego wytłumaczyć.
Może tak być, jak piszesz. Jedna rzecz, która mnie jeszcze frapuje, to inne napięcie na wyjściu w japońskiej serwisówce. No ale nie mam tej wersji, więc problemu nie ma.
Wziąłem się za płytkę dekodera, wszystkie fiolety padnięte, jeden miał naprawdę spory wyciek, druk ściemniał ale ścieżki są OK. Wylutowałem zworę, pod którą wpłynęło zielone mazidło, oczyściłem i polutowałem. Okazało się, że bipolary też już są zielonkawe więc wymieniłem na nowe (Nichicon Muse). Chyba jeszcze sprawdzę z jeden granatowy 10uF bo może się okazać, że tam też zonk.
Kondy włożyłem te same modele jak do 905-ki - Nichicon FG (10uF) i Nichicon KL (0,68uF)
Na płycie głównej też są fiolety więc nie obejdzie się bez większej rzeźby. Planuje też recap kondów w zasilaczu, jak już mam wszystko na wierzchu to zrobię za jednym zamachem.