Audiohobby.pl

ODSLUCHY W POZNANIU I OKOLICY

marcow

• 1045 / 5561
  • Ekspert
22-09-2009, 10:35
Po pierwszych odsłuchach wzmacniacze Lectora dobrze radzą sobie z Magnepanami. Nawet integra nie ma i nimi
problemów!

marcow

marcow

• 1045 / 5561
  • Ekspert
24-09-2009, 09:07
Tak wygląda Lektor. Wygląda pięknie i gra tak jak wygląda!!!
Pięknie!!! W piątek i sobotę będzie grał dla  miłych gości na ul. Zbąszyńskiej w Poznaniu
marcow

lancaster

• Gość
24-09-2009, 10:43
Od dziś do przyszłego wtorku na ul. Zbąszyńskiej 27 będzie do posłuchania komplet WBA Sensauris + Grado PS1000.
http://audiohobby.pl/topic/7/4430/1

Gustaw, wiem że w tym czasie zaplanowałeś urlop :)))

Gustaw

• Gość
24-09-2009, 10:45
>> lancaster, 2009-09-24 10:43:38
Gustaw, wiem że w tym czasie zaplanowałeś urlop :)))

BINGO ! Faktycznie na piątek zaplanowałem urlop. Serio :D

lancaster

• Gość
24-09-2009, 10:48
Ale jedziesz na Dominikanę... nie wiaze sie to aby z krzątaniem się po Poznaniu ? :))
Żartuję, jakbyś miał czas to wpadnij posłuchać.
Jestem bardzo ciekaw, piwrwsze wrazenia bardzo dobre z tego co mi wiadomo.

Gustaw

• Gość
24-09-2009, 10:54
>> lancaster, 2009-09-24 10:48:56
Ale jedziesz na Dominikanę...

Na Dominikanę ? Ile można ? Nuuuudaaa.....

A tak serio to wpadnę. W końcu muszę napisać recenzję PS-1000...... zaczynającą się od słowa "Niestety.." :)

absolutor

• 4 / 5647
  • Nowy użytkownik
24-09-2009, 15:44
Potwierdzam, że przywiozę jutro "Absolutora" i postaram się pokazać jego możliwości. Zabiorę ze sobą 3 wersje preampu, różniące się przede wszystkim zastosowanym potencjometrem. Sam jestem ciekaw, czy Ko On zagra na obcej ziemi lepiej niż DAcT, nie mówiąc o porównaniu układów wejściowych: triodowego z pentodowym. Mam swego faworyta, ale wszystko może się zdażyć. Gra wszak cały system.
Zapraszam.

absolutor.pl

Gustaw

• Gość
25-09-2009, 15:19
Jeszcze dokładnie nie słuchałem ...ale widziałem, że absolutory prezentują się bardzo ciekawie.

Mr. Zydelek

• 237 / 6108
  • Aktywny użytkownik
25-09-2009, 16:14
Hohoho co to sie w tym kraju dzieje. Widzę że pyracy mają dziś święto.  Śledź z pyrami to własnie to co najbardziej smakuje.
Napiszcie jak tam odsłuch wypadł. Interesuje mnie tym bardziej, ze preampa ABSOLUTORY słuchałem u siebie w domu i jeszcze jednym systemie i było świetnie.
Pozdr.

lancaster

• Gość
25-09-2009, 16:57
W  pyrogzikolandii też jest świetnie. Właśnie pogrywa z końcówką mocy Pentagon i Magnepanami. Mamy 3 preampy. W roli źródła Docet 7 Przyznam ze niewiele czasu miałem na nasiadówkę, ale akurat sie załapałem na porównanie wersji z potencjometrem KO ON i wersji ze "zwykłym"(jak sie okazuje nie do końca:)) potencjometrem.
Na pewno najlepsze preampy jakie mieliśmy do odsłuchu a były AVM,, Audio Research, Classe i Docet Lector....najbliższy temu jest ZOE Doceta i nie jest to prosty marketing tylko faktycznie dynamika i naturalność na podobnym poziomie co wersja podstawowa. W wersji z DACT czy potencjometrem KO ON zyskujemy większą transparentność ale też lekkie rozjaśnienie(co moze sie podobać bardziej - w kazdym razie do mnie przemawiaj).
Ostatnio trafiają sie same wyjątkowe sprzęciory.

Jutro zapowiadają się super odsłuchy.

Mr. Zydelek

• 237 / 6108
  • Aktywny użytkownik
25-09-2009, 17:03
Bawcie się chłopy.
Pozdrówka Lancasterze i dla Pitaszyla.

lancaster

• Gość
25-09-2009, 17:03
Dzięki Zydelek, również wszystkiego dobrego.

Pozdrowienia

lancaster

• Gość
25-09-2009, 18:03
No to mamy na jutro Sensaurisa, Linnarta, Grado GS1000, Denony AHD-D5000 i  Pioneery Monitor10
W pomieszczeniu obok system skłądajacy sie z Magnepanów 1.6 + Pentagon + przedwzmacniacze Absolutor
www.absolutor.pl

marcow

• 1045 / 5561
  • Ekspert
27-09-2009, 10:21
Zawsze unikałem pisania komentarzy po organizowanych przeze mnie odsłuchach. Ale tym razem główną gwiazdą był Pan Wojciech Korpacz właściciel firmy Absolutor.
Prezentował on trzy swoje przedwzmacniacze, każdy w innej wersji.
W  trakcie przygotowań prezentacji miąłem okazję prześledzić proces dobierania poszczególnych elementów jak lampy, potencjometry, pdkładki.sieciówki i jaki to ma wpływ na brzmienie całego systemu. Jest to proces trudny i mozolny.Pan Wojciech Korpacz wykazał się wyjątkową cierpliwość i znajomość zagadnienia. Doprowadził nasz system do najlepszego brzmienia jakie udało się nam osiągną w naszym pokoju odsłuchowym
A muszę dodać że, warunki w nim są bardzo trudne, gołe ściany brak mebli.
Apsolutor to wspaniały i bardzo elastyczny preamp.
Teraz już nie mam wątpliwości że, jest on niezbędnym elementem systemu Hi-end.

Nasze tak trudne w ustawieniu kolumny Sensus Audio (odgrody) i Magnepany grają coraz lepiej.
Jak naj szybciej musimy powalczyć z akustyką pomieszczenia.

Na koniec chcę bardzo podziękować Panu Korpaczowi z zaprezentowanie Jego wspaniałego Apsolutora.

Dziękuję Panie Wojciechu

marcow

rochu

• 332 / 6075
  • Zaawansowany użytkownik
27-09-2009, 11:16
Z jaką końcówką grał ten preamp?