Ja posiadam 3 analogowe - ale ich nie będę wymieniać bo Cię zabytki nie interesują (i słusznie oczywiście).
Cyfrowy nowy mam jeden: SIGLENT SDS 1104X-E
Kupiłem go po analizie rynku oraz z tego powodu, że w komplecie z dedykowanym generatorem potrafi sam rysować wykresy pasma przenoszenia badanych urządzeń.
Z innych zalet:
Ma ładny i duży monitor.
Ma wbudowany serwer WWW - czyli jak podpiąłem go po kablu sieciowym do sieci domowej (niestety nie ma wifi) to mogę nim sterować wygodnie z poziomu komputera - pojawia się wirtualny oscyloskop w przeglądarce - bardzo łatwo zrobić screenshoty no i odczyt łatwiejszy.
Wystarczająca jak na moje potrzeby analiza FFT.
Soft się nie zacina, nie laguje - wiadomo zawsze mógłby szybciej pracować - ale nie za takie pieniądze.
Ogólnie polecam, ja jestem zadowolony.
To nie jest oczywiście maszyna marzeń, ale działa ok od ponad 3 lat.
Do techniki audio wystarcza, trochę szumi mu wentylator i miałem po upływie gwarancji go sobie zmodować, ale jakoś mi parcie zeszło.
Z upierdliwych rzeczy to jest to maszyna 4 kanałowa ale regulacja pojedyncza - czyli trzeba sobie wybrać kanał, ustawić jego parametry i potem wybrać kolejny itd ...
Dwukanałowe mają czasem niezależne manipulatory.
Ale wersja 2 kanałowa (co nie jest opisane na stronie producenta) ma słabszego proca i działa wolniej i jakieś jeszcze ma rzeczy obcięte - tej nie polecam.
https://www.siglenteu.com/digital-oscilloscopes/sds1000x-e-series-super-phosphor-oscilloscopes/?gclid=EAIaIQobChMIo-qP9bu6_AIVpkeRBR06ewbSEAAYASAAEgK8WvD_BwE