Rumcajs juz raz wklejalem, przyklad projektu opisanego na forum jak trzeba :
http://audiohobby.pl/index.php?topic=5185.msg391667#new
Czytałem wieki temu. Przykład świetnej roboty jaką Krzysiek wykonał. Co jakiś czas wracam do lektury tamtego tematu. Dobrze, że wtedy Arka nie było na forum bo Krzysztof musiałby udowadniać, że nie jest wielbłądem. To tak trochę żartem.
tetejro jak pisalem uwazam niepotrzebnie cisnie bo nei to jest tematem wątku, piszac o decydujacy starciu nie mialem na mysli bezplodnej naparzanki tylko starcie z tematem. Absolutnie nie mam nic przeciwko zeby Melo realizowal swoja wizje 100%, jest uwazam OK, wyglada na przemyslaną dla mnie juz dawno ją obronił..
Propozycje jakie wrzucam magą uwazam ew pomoc jesli Melo uzna ze ktorys rokuje i wdrozy, jesli nie luz zupelny.
tetejro choc niepotrzebnie cisnie ładnie, choc w swoim brutal stajlu opisal model rezonatora wiec osoba czytajaca watek z jego wpisu tez sie moze czegos nauczyc. Melo ma koncept, cadam wrzuca modele glosnikow, jeszcze kilku kolegow cos dolozylo do dyskusji. A nad wszystkim czuwa kierownik Rumcajs :-)
Aczkolwiek jedno i Tobie musze przyznac racje, wygodniej bedzie sie rozmawialo na konkretnym modelu niz wirtualnie
Zgadzam się z pewnymi Twoimi tezami. Tymi, które
wytłuściłem. Spróbuj Marku przeczytać ten temat od początku i wczuć się w osobę, która odwiedza Twoje forum po raz pierwszy. Lektura może nie, ale atmosfera z pewnością odrzuca. Ktoś tu nie panuje i nie odbieraj słów jako atak na Ciebie bo nie o to mi chodzi. Arek ma tę jedną ze swoich wad, że gdy brakuje mu argumentów (albo emocjonalnie nie wytrzyma) to posuwa się do słów powszechnie uważanych za obraźliwe. Po mnie to spływa ale nie wygląda to ładnie ani nie jest w porządku wobec adresatów tych pożal się Boże połajanek.
Nie ujmuję nikomu wiedzy, ale co po fakcie jej posiadania gdy nie potrafimy jej wykorzystać w praktyce? Cieszę się, że zauważyłeś moje dotychczas bezskuteczne próby skierowania uwagi na brak
konkretnego modelu na którym będzie się pracować. Jak wcześniej pisałem modele czy też projekty mogą być dwa (MIT - nie ten MIT z Massachusetts ale
Melo
I Tetejro). Dwa różne koncepty w niczym nie przeszkadzają w temacie
kolumn forumowych. Może nawet lepiej bo większe prawdopodobieństwo wybrania którekolwiek przez czytających. Niech będzie projekt kolumn
podstawowych (Tetejro Basic System) jak i kolumn dla bardziej wymagających i zasobnych (Melo Transmission Conept).
Wcześniej Arek zaproponował mi wsparcie swojego projektu. Powiedzmy, że byłbym skłonny. Ale co sponsor dostaje w zamian? Pomijam stylistykę "dyskusji" z projektantem (chociaż to ważne, nawet bardzo) ale finansować nie wiadomo co i nie wiadomo w jakim terminie będzie to ukończone jeśli w ogóle zostanie zaczęte.
Mam taki pomysł. Projekt forumowych kolumn wymaga niestety sporych zasobów finansowych. Są w sieci startupy to może tam szukać sponsorów? Może forum AH swoją renomoą patronowałoby temu przedsięwzięciu? Może też DIYaudio.pl czy też inne fora? Na ten przykład melo jest osobą na tym polu znaną i jestem pewien, że wielu by zaufało i wpłaciło małe nawet kwoty, które w myśl "ziarnko do ziarnka ...". Chyba to nie jest głupie?