Niebardzo rozumiem, dlaczego zwrota do tanich glosnikow ma byc jakos lepiej dostosowana, niz do drogich. Ja tu nie widze specjalnie roznicy. Glosnik jak glosnik, zwrotkuje sie mniej wiecej tak samo. Lepsze glosniki po prostu maja wieksze mozliwosci, mniejsze znieksztalcenia, moga grac nizszym basem przy nadal niskich znieksztalceniach.
Piszesz, ze mite gralo fajnie, ok moze jak na glosniki za 30zl to gralo fajnie, ale pisanie ze ciezko znalesc za 2-3 tysiaki lepsze od Mite, to gruba przesada. Widziales jak wyglada pasmo w Mite? Jak dziala zwrotnica poza osiami? Jakie znieksztalcenia produkuja tweetery Tonsila? Ja mialem i mierzylem wszystkie "topowe" kopulki Tonsila i kazda, potwarzam kazda byla po prostu slaba, nawet patrzac na cene.
Dlatego pisalem od poczatku, ze midbasy Tonsila sa calkiem wporzo i mozna na nich cos ugrac, ale nie sa warte spinania ich z gdwk Tonsila, bo to sa glosniki duzo gorsze, technologicznie przestarzale o jakies 20 lat albo i wiecej. Dla midbasow Tonsila, partnerem moga byc spokojnie kopulki w cenie do 200zl. Poza tym, ja jestem zdania, ze w systemie dwudroznym najwazniejsze zadanie ma wlasnie Tweeter i od jego jakosci zalezy brzmienie calego zestawu. Rownie dobrze mozna zrobic kolumny forumowe na glosnikach Fonics i Dibeisi, bo przeciez takie tanie i jak ladnie cykaja.