"Prawa że ciekawa perspektywa. W zasadzie nie trzeba by już produkować innych systemów :-D"
tetejro, przyzwyczajen rynkowych nie zmienisz a sam pomysl z pasywna sekcja byl nei raz natomiast z aktywna trzeba sprawdzic jak sie zgrywa w trybie stereo bo ze w KD rozlozy wiele perelek audiofilskich (ktore nie do tego sa przeciez ;-) ) to nei mam watpliwosci.
Nie wiem czy własciwie kojarze ale chyba Gustaw przyznawał się, że niskie tony zasila tranzystorem, a śrtednie i wysokie puszcza przez lampowca?
To jest taka sama idea.
Stereo lub KD z podwójny subem, to też bardzo stary pomysł. Zoller Metropolis czyli w tym przypadku dwie podłogówki Imagination w stereo oraz dwa subwoofery aktywne. A w rozszerzeniu do KD dowolnie - albo kolejne pary Imagination albo satelity Imagination.
Mój pomysł opiera się na tym samym tylko przy mocniejszej unifikacji. To znaczy jeden typ minimonitora powiedzmy na 5" i 1" kopułce - obsługuje wszystkie warianty od stereo 2 do KD 6. Natomiast dwa subwoofery aktywne - sub 2.0 są w taki sposób zrobione i dostrojone do ustawienia roli podstawek pod sekcje satelitarną w stereo 2 lub w KD 6. Cały czas są to tylko dwa modele zestawów głśsnikowych. A mozna zrobic na nich trzy systemy dżwieku - stereo sat 2.0, stereo sub sat 2.2, lub KD 6.2 w wersji najbardziej rozbudowanej.
Czy rynek to przyjmie? Moim zdaniem tak ale jest to oferta skierowana do ludzi, którzy chcą zaczynac od małego sytemu stereo i rozbudowywać go stopniowo do pełnopasmowego stereo, a z czasem d opełnowartosciowego kina domowego spełniającego wymogi DTS. Czyli jak ktos juz kupi stereo sat 2.2 i zacznie się zastanawiać co by tu nabyc do swojego 63" telewizora OLED, to wystarczy ze dokupi jeszcze dwie pary sat takie jak już ma - i obok egzotycznego wzmacniacza lampowego którym zasiłał satelity w stereo, dokupi wypasiony wzmacniacz KD 6.1