eeee, baz przesady, duzo jest tam o popularnych Sbach ale tez jest z teggo co kojarze pomysl na visatona b200 solo bez zwrotnicy w konstrukcji dosc podobnej do Twojej, poza tym wiele fulli mozna puscic siolo jesli nie ma zapotrzebowania na bas typu "mięcho" pisze o B200 bo akurat wiem ze w desce solo przy dobrym ustawieniu daje rade, aczkolwiek pod potrzeby wiekszosci ludzi bedzie tego basu pewnie za malo mimo wszystko a przynajmniej na reperuarze typu rock, elektronika, wspolczesna muzyka rozrywkowa.
Zwrotnica to oczywiscie zło ;-) wszystko zalezy od tego ile czego czlowiekw pasmie potrzebuje w konkretnym przypadku, jaka odpowiedx ma pomieszczenie, co pokaże reszta elektroniki (2A3 w najlepszyh wykonaniach jakie znam gra mocnym neutralnym dxwiękiem ktorego lampowosc sprowadza sie do miecha i holografii, nie koloruje jak np. el34 czy wiekszosc 300B - dodam ze b. ładne to kolorowanie, nie jeste antyfanem, po prostu opisuje zjawisko).
Kolega opisywal we watku swooj projekt solo drivera w malym pomieszczeniu. Glosnik 10cm :-) visaton frs8, włożone to bylo w karton nie deske co powodowalo drgania calosci, dziwne to troche bylo ale wrazenie calkiem spoko, przestrzen jedna z lepszych jakie slyszalem, gora napraawde spoko, maly budzetowy glosniczek potrafil zagrac wysoko i bardzo ladną, nawet osoba przyzwyczajona do kopulel nie powinna miec uwag (zreszta b200 wczesniej wspomniany dobrze zaaplikowany to samo). frs 8 w malych omieszczeniach b.fajnie i zadziwiajaco sporym basem jak na wymiary glosnika gra w tqwt, akurat nie ten watek ale uwazam warto wsomniec.
A te wielodrozniaki to sie wziely zz pomyslow lampizatora glownie, kiedys uwazalem ze to bdb pomysl, teraz jak mi uklad na szerokopasmowcu wystaje poza 15 ew 2 drogi to wiem ze kicha nie projekt nie w sensie ze "nie gra" tylko po co wtedy szerokopasmowiec.
Tak czy inaczej jesli przetworniki pozwalaja nie rozbudowujemy zesawu bo najczesciej mamy tylko coś za cos, a nie lepiej