tetejro, skoro nie slyszales to sie nie wypowiadaj, powiem tylko ze Pawelxyz ktory jest wlascicielem Orionow po moich komentarzach na spotkaniu przestroil nieco kolumny i potwierdzil ze jest lepiej, poprawionej wersji juz nie slyszalem.
Moge sie natomiast wypowiedziec o tym co slyszalem w przeciwienstwie do ciebie.
Po prostu duze linkwitze nie maja twardego wibrujacego basu w obszarze mid-up, jest sub i mięcho, nie tylko jak na dipol bas jest o odpowiedniej masie ale jednobarwny. Tak przynajmniej to brzmialo podczas odsluchu.
Oczywiscie ze mam swoj wzorzec, jest nim muzyka na żywo bo niby co ? I do niej odnosze to co slysze z zestwow.
Oriony fakt gdybym mial powiedziec czy byly neutralne w sensie płaskie pasmo to tak, żaden zakres sie nie wybijal,
Niemniej calosciowo gdybym mial jednym zdaniem je opisac graly jak to kiedys ktoś napisał "jak baba co nigdy orgazmu nie miała".
"Ja mam ten komfort że mogę dowalic sie do każdego gustu. Bo MAM SWÓJ. A ty musisz miec wzorzec. "
w kazdym razie jesli chciales zapytac czy lubie jak odtwarzaniu muzyki w domu towarzyszy chociaz częsc wrazen jak podczas odtwarzania jej na żywo to tak. Im więcej tym uważam lepiej. Taki wzorzec, taki gust :-)
Twój też jest fajny, taki "swój" ;-)