szkoda
liczy sie pomysl i checi
na serio
pozostaje przy pochylonej glowie
trzymaj sie zycze dalszego zapalu w dlubaninie
Poniekad taki mam plan - te wzmacniacze jako niskoszumne mikrofonowe mogą uzupełnić brakujace moduły w moim Uherze CV140.
Niemcy tam zrobili ciekawostkę - wzmacniacz niby zintegrowany ale 2 przedwzmacniacze mikrofonowe i gramofonowy opcjonalne wewnętrz w postaci oddzielnych metalowych pudełek na wtyczki.
Gramofonowy mi niezbyt niepotrzebny. Pewnie jeszcze 50 lat temu były do dokupienia.
Może ich nie byc i wtedy są tylko wciśnięte gniazda z mostkami łączącymi wejście z następnym stopniem. - czulość tych regulowanych wejść jest akurat ale bez zapasu a to może czasem przy słabszym poziomie wejścowym grozić wyjściem poza zakres korekcji fizjologicznej na potencjometrze siły glosu. Tak bywa.
A w tym wzmaku ona jest jak dla mnie najcenniejsza. . Tak mi się trafiło więc mam ochotę zbudować te pudełka i połączyć to co tu zrobiłem do tych gniazd plus dostosować/zrobić napięcia zasilajace. . . Wg moich szacunków może się zmieścić
W Uherze magnetofonie mam stan pełni szczęscia więc niech lepsze nie bedzie tego wrogiem.