Musze Wam o tym napisac bo mnie to zitytowało. A może kogos obnaże jak to sie robi.
Zaczne od początku
Zna;azłem ogłoszenie na OLX dot sprzedaży szpulaka AKAI FX 4000 D
Sprzedaje go niejaki pan Roman ze Słupska Podaje nawet swój numer telefonu Dla zainteresowanych mam go zapisany i mogę podać w razie "W"
Magnetofon przykłuł moją uwagę gdyż wczesniej widziałem identyczny model na Allegro z wadą widoczną na fotkach a mianowicie brakowało jednego pokttąła
Chodziło o aikcje
http://allegro.pl/magnetofon-szpulowy-akai-gx-4000d-do-przegladu-bcm-i7039497743.htmlA ogłoszenie pana Romana jest tutaj
https://www.olx.pl/oferta/magnetofon-szpulowy-akai-gx-4000d-CID99-IDqI3JF.htmlWydaje się ten sam magnetofon, więc wprost zapytałem czy to ten z aukcji i napisałem, że zrobił wtopę kupując nie do końca sprawny.
Napisałem też że tak się dzieje niekiedy w życiu - nawet najlepszemu. No i napisałem, że obserwowałem tę aukcje ale nie licytiwałem i że zatem miałem szczęście.
Na to pan Roman odpisał. I tutaj musze zacytowac jego słowa
"dla mnie aukcja trafiona część którą potrzebowałem jest już w moim szpulowcu a resztę jak sprzedam za 250 to i tak będę zadowolony pozdrawiam"
Zatem odpisałem Mu cytuje "Cwanie panie Romanie.
To po co taka cena ?
Chciałoby się odzyskać kasę ? Rozumiem. Jeszcze bardziej cwanie.
Tylko o tym czego brakuje albo zostało zastąpione częścią nie do końca sprawną to już nie ma pan odwagi napisać ?
Widzi pan. Może kiedyś pan trafi na takiego sprzedawce jakim jest w tym wypadku pan.
A powiedzenie nie z palca wyssane. "Nie czyń komuś co Tobie nie miłe". A jeszcze bardziej prawdopodobne przysłowie mówi "Trafiła kosa na kamień" I trzeba też pamiętać że "Kij ma zawsze dwa końce"
I tak to bywa z zakupami .
Przestrzegam i ostrzegam. Takich jak pan Roman jest wielu.
Nieuczciwi do końca.
Jak już chciał tę części i pasuje mu cena 250 zł to zagraj człowieku uczciwie i napisz, cześć ta i ta jest nie dobra albo jej brak i oddaj innemu za 250 zł. Może i on skorzysta z jakiejś innej jeszcze dobrej części i dalej odsprzeda po obniżonej cenie.
Ech - szkoda gadać. Tj pisać. Jednak musiałem o tym wspomnieć Wam drodzy koledzy bo może chcielibyście jeszcze go kupić.