jacekw ostatnio na ebayu byly 3 pary jensenow g610 z tym ze cena byla zawrotna. Polecam 15 calowce University (division of altec lansing). Mialem, sluchalem, zacne bardzo glosniki. No i cena nie taka tragiczna, model 6303 jaki u mnie goscil brzmial super detalicznie, nie mial takiego basu jak biflex 420a ale u mnie gral w odgrodzie wiec pewnie dlatego. POwiem ci jak mozesz rozwiazac ten problem. Otoz ja mialem jedna pare biflexow i jeden mi nie gral. Nie bylo metalowej zaslepki. Pod spodem byl zwykly magnes wiec "tak dla jaj" wsadzilem tam super tweeter Isophon alnico. Nic nie trzeba bylo kleic bo magnes z magnesem jak wszyscy wiemy, sie przyciagaja. W Biflexach (moim zdaniem to jedne z najlepszych szerokopasmowcow na rynku) ta metalowa zaslepka miala na celu podciaganie pasma w gore. Wsadzenie w jej miejsce 10cm papierowego (efektywnego) tweetera, takiego jak np. saba albo isophon, i odciecie go kondkiem, sprawia ze mamy pelnoformatowy szerokopasmowiec. Mialem tez pare altecow biflex 420Y, czyli z tzw tweeter assembly, ktory nie byl niczym innym jak to co wlasnie opisalem z tym ze tweeter siedzial na metalowej ramce z przodu i wygladalo to conajmniej nieszczesliwie. POlecam taki maly tuning, nic nie kosztuje a efekt doskonaly