A dlaczego mieliby nie pracować? Tak jest taniej, firma dzieki temu osiąga większe zyski. A myślisz że wielu osobom przeszkadza, że ta pani nie odróżnia Goulda od gluta? Ważne ze odróżnia Britney od Mandaryny takie płytki głównie idą więc obciachem i przypałem byłoby tutaj się wyłozyć. Jeden z moich byłych wcale nie dobrych znajomych miał takie powiedzonko - "oni się sami wykończą". Nie podzielam jego entuzjazmu, bo płytki to tylko część tego co się goni w Empiku, ale z tego co czytam wynika że już powoli niektóre Empiki zwijają żagle w tej branży. No i tutaj akurat można rzec, że się sami doigrali, Britney i Margarynę to młodzież ssie z Torrentów, a porządnych płyt klienci kopani latami w dupę kupować w Empiku już nie chcą. W każdym razie jak to by skwitował naczelny burak RP - każdy ma taki handel na jaki sobie zasłużył, gdyby rynek był bardziej wymagający i nie łykal w ciemno wszystkiego co jest cool i trendy to we własnym interesie żaden sklep by nie zatrudnił niedouka na stanowisku sprzedawcy, no, ale jest jak jest. Mozna się pocieszyć , ze w USA ludzie są jeszcze głupsi.
Co do edukacji to akurat brak wiedzy nt. Bacha to jest własnie efekt dziur w systemie. Uczy sie kto to było Goethe, kto to był Shakespeare, kto to był George Washington, kto to był Hitler, a o kompozytorach nie ma ani słowa, w tym czasie młodzież dmucha w plastikowe piszczałki udając ze gra. Częsć oczywiście sama nadrabia braki w wiedzy, zainteresuje się tym i owym to podpyta, do doczyta, ale ci, którzy sami ne zadziałają to po prostu takich rzeczy nie wiedzą. To samo zresztą na plastyce, też chlapie się plakatówkami na prawo i na lewo a niczego istotnego się nie uczy i ja sam jestem przykładem całkowitego ignoranta w tej materii, nigdy się sam tym nie interesowałem, szkoła takiej wiedzy nie wymagała, z chlapania farbkami to zawsze miałem 5, w efekcie nabyłem zupełnie niepotrzebne mi umiejętności a palców u rąk będzie za dużo żeby policzyć wszystkich malarzy, których potrafię wymienić z imienia i nazwiska, a teoretycznie jestem człowiek kształcony (o kant dupy to wszystko potłuc, heh...) Sam sie nigdy tym nie zainteresowałem i wiem tyle, co podsłyszałem w telewizorze. Jeśli ktoś sę nie interesuje muzyką to w naszych realiach moze nie wiedzieć kto to był Bach, bo w szkole to ma wszelkie szanse się tego nie nauczyć.